Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâncarea a trimis în spital 18 persoane OPC, din nou în control la Auchan. Zi decisivă

ro

28 Dec, 2015 00:00 3953 Marime text
Auchan din incinta Maritimo Shopping Center, din Constanţa, va fi controlat din nou de Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC). Inspectorii vor verifica dacă hypermarketul a remediat deficienţele constatate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Până astăzi, sectorul Gastronomie din magazin rămâne închis.
 
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a descins la hypermarketul Auchan în dimineaţa celei de-a doua zi de Crăciun. Verificările au scos la iveală, printre altele, 15.3 kilograme de preparate culinare (orez sârbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la grătar) care nu respectau condiţiile de depozitare. În spaţiul de depozitare a fost găsită şi o cantitate de 98.53 kilograme de piftie de curcan, piftie porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă de porc, carne la garniţă şi cremă de zahăr ars având „data durabilităţii minimale” depăşită.  Prin urmare, sectorul gastronomic din Auchan Maritimo Constanţa a fost închis de inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor.
 
Controlul a fost făcut după ce, în urmă cu câteva zile, 18 persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare, în condiţiile în care au mâncat produse de la sectorul de gastronomie al magazinului Auchan. Cele 18 persoane şi-au petrecut sărbătorile la Spitalul Clinic de Infecţioase Constanţa, cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară - enterocolită cu salmonela (salmoneloză).
 
Sectorul Gastronomic din Auchan rămâne închis până astăzi, când va avea loc un nou control, în urma căruia se va decide dacă este cazul ridicării deciziei de suspendare a prestării activităţii.  
 
Reamintim că SC Auchan România SA a fost sancţionată contraventional. Amenda poate fi anulată de judecători, în cazul în care reprezentanții Auchan se vor adresa instanțelor de judecată.
 
Această sancțiune nu este prima pentru SC Auchan România SA. La data de 13 martie 2014, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a aplicat o amendă unității comerciale, care a fost atacată de Auchan România în instanță. Pe data de 8 decembrie 2014, Judecătoria Constanța a respins plângerea contravenţională formulată de SC Auchan România SA împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ANPC nr. 0628208/13.03.2014, întocmit de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud- Est Galaţi – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, ca neîntemeiată. Decizia a fost menținută și de Tribunalul Constanța, la data de 17 iunie 2015.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eu 28 Dec, 2015 20:19 Ce ar trebui mediatizat și adăugat e că aceste controale au fost făcute în toată țara azi! Controale în toată România la Auchan de azi, 28 decembrie 2015 în urma problemelor avute de restaurantul de la Constanța, Auchan Maritimo! Rezultatul mai jos: http://bit.ly/controale-auchan-romania
  • Cetățenilor din Constanța 28 Dec, 2015 01:21 Cetățenii din Constanța să nu mai cumpere nimic de la Auchan.Au dorit să atenteze la sănătatea voastră,să căștige prin nemernicie,în acest caz ocoliți acest hypermarket cât mai mult posibil. Exista și alte hypermarketuri. Să îi învâțam minte să respecte clienții . Boicotați Auchan !