Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mami, știi unde sunt?’’ Campanie de prevenire a plecărilor copiilor, când se află pe plajă

ro

15 Jul, 2021 12:49 1903 Marime text
  • Azi, 15 iulie, începând cu ora 12.30, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, va avea loc startul Campaniei „Mami, știi unde sunt?’’.
  • Activitatea are ca scop prevenirea plecărilor copiilor, de lângă părinți, atunci când se află pe plajă.

Activitatea va fi una interactivă și va cuprinde joculețe pentru copii și discuții cu părinții.

Partenerii polițiștilor din Constanța la această activitate vor fi membrii grupului Gașca Zurli, care îi vor încânta pe copii în stilul lor original și plin de farmec.

„De la începutul sezonului estival, în două săptămâni, deja am avut peste 15 cazuri de pierdere de copil de pe plajă și îi sfătuim pe părinți să aibă mare grijă de copiii lor și să înțeleagă că o clipă de neatenție poate duce la un eveniment nefericit.

Unii copii au fost găsiți la câteva sute de metri de locul în care s-au pierdut, dar am avut și cazuri în care copiii au fost găsiți la câțiva kilometri de locul în care s-au pierdut.

Majoritatea cazurior de copii pierduți de pe plajă au fost în stațiunea Mamaia și în Năvodari”, precizează Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța. 


UPDATE - Oficial de la IPJ

Astăzi, 15 iulie, polițiștii constănțeni au lansat a II-a ediție a Campaniei preventiv-educative “Mami, știi unde sunt?”, activitate ce a avut ca scop prevenirea plecărilor copiilor, de lângă părinți, atunci când se află pe plajă și în  locuri aglomerate.

Activitatea s-a desfășurat în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, iar invitații speciali au fost personajele de la Gașca Zurli, care i-au încântat pe copii cu un spectacol inedit și le-au oferit copiilor și adulților sfaturi și recomandări preventive. 

Pe plajă și în locurile aglomerate, copiii se pierd foarte ușor și le dau părinților emoții. Astfel că un concediu mult așteptat, ce se dorește a fi de vis, se poate foarte ușor transforma într-o situație neplăcută. 

Nu de puține ori, însă, intervine și neglijența părinților care, din dorința de a se relaxa și a se bucura de mare, de soare și nisip, își uită obligațiile și responsabilitățile ce derivă din statutul de părinte.

În perioada sezonului estival 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost sesizate 54 de plecări ale minorilor de pe plaje, toate soluționate cu identificarea acestora și predarea către părinți.

Polițiștii au purtat discuții cu părinții și bunicii prezenți în vacanță, au oferit materiale informative și le-au transmis recomandări astfel încât să evite aceste situații.

Astfel, în cazul în care se rătăcesc, părinții trebuie să îi învețe pe cei mici să meargă la polițiști, jandarmi, pompieri sau salvamari pentru a le cere ajutorul. O altă idee ar fi să le atașeze o brățară care să conțină numele și/sau numărul de telefon sau măcar să rețină aceste informații, care sunt esențiale pentru identificarea lui.

De asemenea, discutați cu aceștia să nu intre în panică și să nu se îndepărteze de locul în care se află.

Totodată, polițiștii au informat părinții, în vederea conștientizării riscurilor asociate  dispariției de minori, întărirea capacității de autoprotecție la amenințările acestor fenomene și reducerea vulnerabilității grupului țintă.

Polițiștii le recomandă părinților să își supravegheze în permanență copilul, pe plajă, la locul de joacă, precum și în zonele aglomerate, deoarece câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta să plece de lângă aceștia sau să se accidenteze.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii