Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mama celor doi copii de 2 ani care au murit după ce au căzut de la etajul 10, pusă sub acuzare de procurori

ro

18 Aug, 2021 16:58 2230 Marime text
Mama celor doi copii de 2 ani care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al blocului în care locuiau în Ploiești a fost pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, la data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de mama minorilor decedați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. 

„Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsați nesupravegheați de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului și s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor", se arată în comunicatul Parchetului Public de pe lângă Judecătoria Ploieşti. 


Reamintim că, un băiat și o fată, de 2 ani și o lună, au căzut în gol, miercuri, 11 august, de la etajul 10 al unui bloc de pe bulevardul Republicii din Ploiești.

Copiii, gemeni în vârstă de doi ani și trei luni, au fost preluați de ambulanțe și duși la spital, medicii încercând tot posibilul să îi salveze.

Din păcate, cu toate efortuirile depuse de cadrele medicale, micuții nu au mai putut fi salvați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, la fața locului au intervenit pompierii prahoveni cu o autoscară, o autospecială de stingere, un echipaj de descarcerare și 2 ambulante SMURD din care una de terapie intensiva mobilă.

Ulterior s-a aflat că mama micuților făcea LIVE pe Facebook în timp ce copiii erau ersuscitați de cadrele medicale pe trotuarul din fața blocului.  

Citește și: 

PloieștiȘocant! Ce făcea mama copiilor, care au căzut de la etajul 10, în momentul tragediei


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii