Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:24 24 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majoritatea respondenţilor unui sondaj susțin interzicerea materialelor plastice de unică folosinţă

ro

22 Feb, 2022 21:41 894 Marime text


Trei din patru persoane din întreaga lume doresc ca materialele plastice de unică folosinţă să fie interzise cât mai curând posibil, conform unui sondaj publicat marţi, în timp ce membrii Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se pregătesc să înceapă discuţiile asupra unui tratat global care să frâneze poluarea cu plastic, un fenomen în creştere.

Procentul persoanelor care solicită interzicerea materialelor plastice de unică folosinţă a crescut de la 71% în 2019, în timp ce procentul celor care declară că preferă produsele cu mai puţine ambalaje din plastic a crescut la 82% de la 75%, potrivit unui sondaj IPSOS la care au participat peste 20.000 de persoane din 28 de ţări.

Activiştii susţin că rezultatele sondajului transmit un mesaj clar guvernelor ce se vor reuni la Nairobi luna aceasta pentru a continua demersurile pentru un tratat ambiţios contra deşeurilor din plastic, considerat cel mai important pact de mediu de la Acordul de la Paris privind schimbările climatice din 2015.

Aproape 90% dintre persoanele chestionate au spus că susţin un tratat, dar rămâne de văzut dacă un astfel de acord se va concentra asupra colectării şi reciclării deşeurilor sau asupra adoptării unor măsuri mai radicale, cum ar fi reducerea producţiei şi a utilizării materialelor plastice de unică folosinţă, scrie AGERPRES.

Sondajul IPSOS a relevat de asemenea că 85% dintre respondenţii la nivel global doresc ca producătorii şi comercianţii cu amănuntul să fie responsabilizaţi pentru reducerea, reutilizarea şi reciclarea ambalajelor din plastic. 

foto: unsplash/ Steve Johnson
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii