Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Val de amenzi aplicate în România în ultimele 24 de ore! Sancțiunile depășesc jumătate de milion de euro

ro

19 Jul, 2023 13:36 753 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • În ultimele 24 de ore, structurile MAI au acordat amenzi ce depășesc 2,5 milioane de lei.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne, marți, pe 18 iulie, s-au acordat amenzi în valoare de 2,5 milioane de lei.
 
Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.
 
În acest sens, în cursul zilei de ieri, structurile MAI au intervenit în cazul a 5.064 de evenimente, 3.260 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.804 circumscrise situațiilor de urgență.
 
Pentru fluidizarea circulației și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră polițiștii rutieri au fost prezenți pe cele mai solicitate drumuri naționale și autostrăzi. În urma acțiunilor din teren au fost retrase 316 certificate de înmatriculare și au fost reținute 586 de permise de conducere, dintre care 51 pentru consum de alcool și 12 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.
 
Marți, la nivel național, au fost prinși în flagrant 164 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 156 de fapte penale, și au fost depistate 26 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 61 de persoane.
 
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 954 de posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu.
 
Polițiștii și jandarmii au constatat 8.147 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei.
 
În același interval de timp, pompierii au desfășurat 174 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 46 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 732 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 868.001 de lei.
 
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.438) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 154 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare.
 
Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 21 de persoane aflate în situații de urgență.

Citește și:

IPJ Tulcea: Sancțiunile pentru șoferi devin mai aspre prin Legea Anastasia! Iată despre ce este vorba (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii