Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Peste 13.000 de angajați MAI, pregătiți să intervină în zonele vizate de atenționările de Cod Galben și Portocaliu de vreme severă

ro

25 Nov, 2023 17:26 813 Marime text

Sursa foto: Facebook




 
  • În contextul atenționărilor de COD GALBEN și COD PORTOCALIU de vreme severă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, potrivit cărora de astăzi, 25 noiembrie a.c., și până mâine, 26 noiembrie a.c., ora 16:00, în regiunile sudice, sud-estice și în zona montană, se vor  înregistra intensificări ale vântului, precipitații însemnate cantitativ, ninsori, viscol și polei, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse primele măsuri de pregătire astfel încât, dacă situația o va impune, intervențiile în sprijinul populației să se desfășoare fără probleme, potrivit unui comunicat al MAI. 

„La acest moment, peste 13.000 de angajați MAI - pompieri, polițiști și jandarmi – cu aproximativ 6.000 de mijloace sunt pregătiți să intervină pentru protejarea oamenilor, fluidizarea căilor de acces și pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase”, se arată în comunicatul transmis.

 

„O atenție deosebită va fi acordată în aceste zile circulației pe drumurile publice, având în vedere că se așteaptă depunere de polei, aceasta fiind una dintre principalele cauze de accident pe timp de iarnă”, specifică MAI.

 
Utilajele de deszăpezire acționează preventiv, la acest moment, pe DN 73 Fundata, DN 67C Novaci-Rânca, DN1 zona montană, DN 1A, unde ninge ușor și este carosabil umed.
 
Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI, astfel încât să se poată asigura o cât mai eficientă coordonare a intervențiilor din teren și a resurselor necesare.
 

„Celor care intenționează să efectueze deplasări în zonele cu risc, le recomandăm să verifice condițiile de drum înainte de a pleca într-o călătorie. De asemenea, dacă vremea este severă, recomandăm să amâne călătoria sau să găsească rute alternative mai sigure. Nu plecați la drum dacă nu aveți autovehiculul pregătit pentru condițiile de iarnă”, subliniază MAI. 

 
Totodată, pe parcursul deplasării, șoferii sunt rugați să adapteze viteza la condițiile de drum și să păstreze o distanță suficientă față de celelalte mașini
 

Orice situație de urgență poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112

 
 
Citește și
Atenție, șoferi! Recomandările polițiștilor rutieri, în condițiile meteo de vreme rea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii