Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:28 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe zone din Constanța rămân astăzi fără apă

ro

09 Dec, 2020 10:22 1321 Marime text

 
  • Trafic îngreunat pe străzile Nicolae Iorga și Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța, în urma unei avarii.
  • Mai mulți consumatori, fără apă potabilă.

În cursul zilei de astăzi – 09 decembrie 2020, conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga din municipiul Constanța, a suferit o avarie care a impus întreruperea furnizării apei în intervalul orar 09.30 – 16.00, în ciuda eforturilor echipelor de intervenție de a remedia avarie cu conducta sub presiune.

În acest timp sunt afectați de lipsa apei consumatorii din zona delimitată de str. Mircea cel Bătrân și bd. Mamaia, cu străzile adiacente, cartier Tomis II, Piața Chiliei, zona Stadionului Farul și zona Tăbăcărie.

De asemenea, se vor înregistra presiuni scăzute și lipsa totală a acesteia la etajele superioare în cartier Faleză Nord și zona Casa Căsătoriilor (străzile Bucovinei, Eroilor, A.S. Puskin, V. Pârvan, M. Eminescu).

Pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să restricționeze și traficul auto în zona Capelei Militare, câte o porțiune de 50 m pe străzile Nicolae Iorga și Mircea cel Bătrân.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților și participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile, dar și a traficului în condiții normale, în cel mai scurt timp”, transmite RAJA SA.


UPDATE

În urma realizării săpăturilor pentru remedierea avariei pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga din municipiul Constanța, s-a constatat necesitatea intervenției pe o zonă mai extinsă decât cea prevăzută inițial.

Totodată, lucrările au fost mult îngreunate din cauza diametrului mare al conductei, a adâncimii la care este poziționată aceasta (peste 3 metri), dar mai ales a faptului că întreaga zonă de desfășurare a intervenției este betonată, făcând dificilă acțiunea de decopertare a terenului. De aceea, la fața locului au fost dislocate mai multe echipe care depun eforturi pentru realizarea tuturor lucrărilor necesare în vederea remedieri avariei.

Ținând cont de aceste aspecte, suntem nevoiți să prelungim perioada de întrerupere a furnizării apei potabile. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că vom face tot posibilul pentru a relua furnizarea apei în jurul orei 21.00, transmite RAJA S.A.


În acest timp sunt în continuare afectați de lipsa apei consumatorii de pe str. Nicolae Iorga, perimetrul delimitat de str. Mircea cel Bătrân și bd.Mamaia, cu străzile adiacente, cartier Tomis II, Piața Chiliei, zona Stadionului Farul și zona Tăbăcărie. De asemenea, se se înregistrează presiuni scăzute și lipsa totală a apei la etajele superioare ale blocurilor din cartierul Faleză Nord și zona Casa Căsătoriilor (străzile Bucovinei, Eroilor, A.S. Puskin, V. Pârvan, M. Eminescu).

Vom reveni cu amănunte pe parcursul desfășurării lucrărilor.

Sursă foto: RAJA S.A.

Ti-a placut articolul?

Comentarii