Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19. Sancțiuni de peste 1 milion de lei

ro

24 Feb, 2021 18:31 1181 Marime text
  • Peste 81.000 de persoane au fost verificate, marți, în urma acțiunilor privind respectarea măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
În urma acțiunilor întreprinse la nivel național, în cursul zilei de 23 februarie a.c., pentru verificarea modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost verificate peste 81.000 persoane, 4.465 operatori economici, 222 de operatori transport persoane și 9.145 obiective de interes. Au fost aplicate 5.188 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Dintre acestea, aproape 4.500 de sancțiuni, în valoare aproximativă de 774.000 lei, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea distanțării fizice. De asemenea, peste 650 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate agenților economici, instituțiilor publice sau persoanelor fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

Tot în cursul zilei de ieri, au fost întocmite cinci dosare penale în care sunt cercetate cinci persoane pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În total, au fost desfășurate 1.504 acțiuni punctuale, la care au participat peste 17.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, împreună cu polițiști locali, dar și personal din cadrul ANSVA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai autorităților locale. 

Controalele au vizat în special obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat.

În data de 23.02.2021, la linia telefonică TEL VERDE 0800.800.165 au fost primite 9 apeluri telefonice, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 8 județe.

Acțiunile de verificare a respectării măsurilor dispuse în contextul pandemiei de COVID-19 vor continua și în perioada următoare, obiectivul fiind acela de a limita numărul îmbolnăvirilor la nivelul populației.

Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă, transmite MAI.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii