Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI În ultimele 24 de ore polițiștii și jandarmii au aplicat peste 11.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4,2 milioane de lei

ro

21 Feb, 2022 10:26 868 Marime text
Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.142 de evenimente.  Dintre acestea, 2.709 misiuni au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.443 au fost intervenții în situații de urgență.
  
Potrivit MAI, principalele misiuni s-au axat pe salvarea persoanelor, prevenirea și combaterea infracțiunilor, creșterea nivelului de siguranță rutieră și asigurarea climatului de ordine publică.

Infracționalitate înregistrată 

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 176 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 176 de fapte penale

De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 815 de posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea, din oficiu.

În același interval, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 10 autori de infracțiuni care au săvârșit 7 fapte penale.

În urma activităților de investigații au fost identificați 10 autori în 8 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 43 de persoane.

Siguranță rutieră

În ultimele 24 de ore au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 787 de permise de conducere și au retras 271 de certificate de înmatriculare.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 11.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 102.277 de lei, iar polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 4.129.762 de lei.

Angajații IGSU au efectuat 18 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificat 1  obiectiv care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 2 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.071 de persoane.

În zonele montane și pe traseele turistice au acționat 232 de jandarmi.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 116.751 persoane și de 34.354 de mijloace de transport.

Sursa foto: IPJ Bistrița Năsăud
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii