Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Câți cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, de la începerea conflictului din ţara vecină

ro

18 Sep, 2022 13:38 937 Marime text
azil în RomâniaMenținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, acordarea asistenței medicale de urgență au rămas principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Efectivele MAI au intervenit la 4.405 de evenimente, 3.104 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.301 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 826 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.

Pe parcursul executării misiunilor, echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 198 de autori de infracțiuni care au săvârșit 214 fapte penale.

9 persoane urmărite național sau internațional au fost depistate de polițiști în cursul zilei de ieri.

Polițiștii de la Judiciar, în baza probatoriilor administrate în cauzele penale aflate în lucru au dispus, în ultimele 24 de ore, măsuri preventive pentru 49 de persoane. În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 16 autori în 14 dosare penale cu AN, aflate în lucru.

Polițiștii rutieri, care au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 597 de permise de conducere și retrase 216 certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate.

De asemenea, polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au constatat 8.322 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, în cursul zilei de sâmbătă, 33 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.094) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 51 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 2 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 6 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 4 persoane aflate în situații de urgență. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.



În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională., informează duminică Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 69.064 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 48 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 


La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 45%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 28.817 mijloace de transport și 112.406 persoane, dintre care 11.173 de cetățeni ucraineni., mai transmite sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii