Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații de la Tribunalul Constanța au anulat o hotărâre a Consiliului Local. Este vizat un teren din Faleză Nord

ro

09 Jun, 2022 18:29 1485 Marime text
Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în dosarul nr. 7391/118/2020.

Este vorba despre dosarul în care Asociația Constanța Altfel a cerut anularea unei hotărâri de Consiliul Local privind vânzare unei teren din Faleza Nord, strada Pescarilor 35 A.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.
 
Iată soluția magistraților: „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Asociaţia Constanţa Altfel şi Chircorian Bogdan în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi Pufleanu Dumitru. Anulează HCLM Constanţa nr. 221/30.06.2020 privind aprobarea oportunităţii vânzării prin licitaţie publică a terenului situat în municipiul Constanţa, str. Pescarilor nr. 35A, în suprafaţă de 79 mp. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea căii de atac urmând a se depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 09.06.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Vă reamintim, în ședința Consiliului Local Municipal din 30 iunie 2020, aleșii locali au decis că sunt de acord cu vânzarea de către municipalitate a unui teren aflat în cartierul Faleză Nord, la adresa str. Pescarilor nr. 35A, în condițiile în care locuitorii din Faleză Nord au protestat public și au susținut că nu se justifică oportunitatea vânzării acestui teren.

Pe de altă parte, potrivit proiectului de HCLM, Primăria Constanța  a precizat că bunul imobil - terenul solicitat spre cumpărare constituie proprietate privată a municipiului Constanța și are situație juridică clarificată.

Terenul în suprafață de 79 mp era limitrof proprietății private a solicitantului cererii de cumpărare, Dumitru Pufleanu. Potrivit HCLM, cumpărătorul era fi obligat să mențină reglementările și funcțiunile urbanistice prevăzute în documentațiile de urbanism aprobate, care vor sta la baza vânzării.

Schimbarea funcțiunilor și a celorlalte reglementări urbanistice se va putea face cu acordul vânzătorului în conditiile respectării de către proprietar a cerințelor legale referitoare la avizare autorizare, în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991, cu modificările completările ulterioare, și sub rezerva plății către municipiul a eventualei diferențe de preț rezultată din raportul de reevaluare ce se va întocmi cu prilejul noilor reglementări urbanistice pentru care se dorește autorizarea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii