Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Un grup de 12 cetățeni români, evacuați din Fâșia Gaza, a ajuns în România

ro

24 Nov, 2023 10:12 691 Marime text







Sursa foto: MAE/Foto cu rol ilustrativ
  • Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că vineri, 24 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 12 cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au fost transportați în România la bordul unei curse operate de către Compania Națională TAROM, potrivit unui comunicat al MAE.
 
„Menționăm că, în cursul zilei de 22 noiembrie 2023, cei 12 cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcați spre România”, susține MAE.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza care au solicitat sprijin în acest sens, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Până în prezent, 249 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

Citește și
86 de cetățeni români și familiile acestora aflați în Fâșia Gaza au fost evacuați în Egipt
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii