Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primirea de către secretarul de stat Iulian Fota a directorului din cadrul Comisiei Europene, Henrik Nielsen

ro

13 Oct, 2023 13:15 643 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a primit miercuri, 11 octombrie 2023, o delegație a Comisiei Europene (DG HOME), condusă de directorul Directoratului Schengen, Frontiere și Vize, Henrik Nielsen.
 
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a primit miercuri, 11 octombrie 2023, o delegație a Comisiei Europene (DG HOME), condusă de directorul Directoratului Schengen, Frontiere și Vize, Henrik Nielsen, transmite un comunicat din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
În marja discuțiilor în plenul delegațiilor, alături de reprezentanții MAE, au participat coordonatorul național pentru aderarea României la Programul Visa Waiver, Valentin Vătăjelu, și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne.
 
Principala temă de pe agenda întâlnirii a vizat stadiul demersurilor privind asigurarea reciprocității în materie de vize, prin includerea României în Programul Visa Waiver. De asemenea, având în vedere responsabilitățile delegației Comisiei Europene, a avut loc și un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele procesului de aderare a României la spațiul Schengen.
 
Partea română a reiterat faptul că cele două dosare reprezintă priorități majore ale Guvernului României și a făcut o prezentare a demersurilor realizate de autoritățile române pentru facilitarea îndeplinii acestor obiective. Secretarul de stat Iulian Fota a subliniat importanța sprijinului acordat de către Comisia Europeană în accelerarea atingerii celor două obiective, inclusiv prin intensificarea, în perioada următoare, a acțiunilor diplomatice și a dialogului la nivel politic și tehnic.
 
Reprezentanții Comisiei Europene au salutat progresele înregistrate de România în ceea ce privește îndeplinirea criteriilor necesare pentru includerea în Programul Visa Waiver. Totodată, au reiterat susținerea fermă, la cel mai înalt nivel al Comisiei Europene, pentru aderarea României la spațiul Schengen, precum și evaluarea că țara noastră îndeplinește toate criteriile în acest sens. De asemenea, reprezentanții Comisiei Europene au reiterat întreaga disponibilitate de a continua să sprijine autorităților române în atingerea obiectivelor menționate, a încheiat sursa citată.
 
 
Citește și:
MAE confirmă decesul celor două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii