Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Patru români sunt victime ale accidentului din Italia

ro

04 Oct, 2023 21:04 1009 Marime text


 
 
  • Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite. Aceștia au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite. Aceștia au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

„Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români”, precizează sursa menționată.



MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, încheie sursa.

Citește și

Accident cumplit în apropiere de Veneția! Mai multe persoane au murit! Anunțul MAE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii