Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Femeile, pacea şi securitatea, discutate în cadrul Conferinței Rețelei globale a punctelor focale naționale

ro

07 Nov, 2023 19:32 866 Marime text



Sursa foto: MAE


 
  • Ministrul afacerilor externe al României Luminița Odobescu a participat marți, 7 noiembrie 2023, la sesiunea de deschidere a Conferinței Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema Femeile, pacea și securitatea. 

Conferința, organizată de România, sub coordonarea Ministerului Apărării Naționale, reprezintă cel de-al treilea eveniment major din calendarul co-Președinției SUA – România a Rețelei globale din anul 2023.

În intervenția sa, ministrul de externe Luminița Odobescu a subliniat contribuția Agendei ONU privind Femeile, pacea și securitatea la creșterea implicării femeilor în actul de conducere și în procesele decizionale privind pacea și securitatea internă și internațională. Totodată, a informat despre progresele înregistrate de România în implementarea acestei Agende, inclusiv prin adoptarea primei Strategii Naționale și a Planului de Acțiune în acest domeniu, pentru perioada 2020-2023.

De asemenea,  aceasta a punctat cooperarea excelentă între instituțiile naționale care contribuie la acest proces, coordonat de Ministerul Apărării Naționale, precum și ponderea importantă pe care femeile o dețin în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În anul 2023 co-președinția Rețelei globale este asigurată de SUA și România, ca o confirmare a angajamentului celor două state de a contribui la promovarea implementării la nivel global a Agendei ONU privind Femeile, pacea și securitatea.
 

La eveniment a participat ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, care a afirmat că participarea semnificativă a femeilor în procesul de decizie este esenţială pentru atingerea păcii şi securităţii globale.

Citește și
Priorități în cooperarea bilaterală discutate între ministrul de externe român și ambasadoarea SUA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii