Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenționare de călătorie pentru Statul Israel - ridicarea nivelului de alertă pe fondul evoluțiilor de securitate din acest stat

ro

07 Oct, 2023 16:44 743 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  • În Statul Israel și Fâșia Gaza au avut loc evoluții de securitate, pe parcursul nopții de 6 spre 7 octombrie 2023, când a fost lansat un număr mare de rachete din Fâșia Gaza către Statul Israel și au avut loc și infiltrări ale unor militanți la sol.
 
În Statul Israel și Fâșia Gaza au avut loc evoluții de securitate, pe parcursul nopții de 6 spre 7 octombrie 2023, când a fost lansat un număr mare de rachete din Fâșia Gaza către Statul Israel și au avut loc și infiltrări ale unor militanți la sol. Acestea atacuri s-au soldat cu victime. Operațiuni ale forțelor armate israeliene se derulează în perimetrul Fâșiei Gaza și în regiunile adiacente din Statul Israel, transmite un comunicat din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
În dimineața zilei s-a publicat declarația oficială a acestui stat privind mobilizarea de luptă a armatei israeliene, începând cu data de 7 octombrie 2023 și, ținând cont de ultimul anunț al MAE privind ridicarea nivelului de alertă pentru Statul Israel (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938), MAE recomandă următoarele:
 
Cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statul Israel li se recomandă să își reevalueze decizia de a călători, iar celor care se află deja pe teritoriul acestui stat să urmeze instrucțiunile autorităților locale, să se adăpostească în clădiri și, când situația va impune, să părăsească această țară.
 
Totodată, din dispoziția ministrului afacerilor externe a fost activată la nivelul MAE Celula de Criză, care este în contact permanent cu Ambasada României la Tel Aviv și Oficiul de reprezentare al României la Ramallah, precum și cu Delegația UE din Israel, și monitorizează atent situația din teren în vederea oferirii de sprijin cetățenilor români care solicită asistență consulară.
 
MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).
 
Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro - rubrica „Sfaturi de călătorie” și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAE condamnă atacurile teroriste asupra teritoriului Statului Israel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii