Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenționare de călătorie pentru Danemarca - condiții meteo nefavorabile

ro

21 Oct, 2023 09:45 830 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  • Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Danemarcei că institutul local de meteorologie a emis un cod roșu de creștere a nivelului apei în partea de sud a zonei urbane Lillebælt, partea de vest a Mării Baltice și zona din jurul golfului Køge.
 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Danemarcei că institutul local de meteorologie a emis un cod roșu de creștere a nivelului apei în partea de sud a zonei urbane Lillebælt, partea de vest a Mării Baltice și zona din jurul golfului Køge. De asemenea, autoritățile au emis un cod galben de furtună pentru o mare parte a țării, fiind prognozat un volum de ploi abundente pentru teritoriul întregii țări.
 
Vântul va ajunge la rafale de furtună, cel mai accentuat în partea de sud a țării. Ploi abundente sunt prognozate până sâmbătă, 21 octombrie 2023, cu risc de inundații în zonele de coastă joase din Sydøstjylland, Sydvest și în Sydfyn.
 
Nivelul apei va crește cel mai pronunțat în partea de sud a orașului Lillebælt, în arhipelagul Sydfyn, coasta de sud a Lolland-Falster și zona din jurul golfului Køge.
 
Pentru informații actualizate pot fi consultate paginile de Internet ale Institutul Danez de Meteorologie: https://www.dmi.dk/varsler/ .
 
Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români să respecte recomandările autorităților daneze. Aceștia pot apela numărul european unic de urgență „112”.
 
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539464363, +4539464774, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.
 
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web: https://www.meteoalarm.org, https://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
MAE: Încă un român a fost dat dispărut în Israel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii