Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenționare de călătorie pentru Belgia. Transport feroviar afectat de grevă

ro

07 Nov, 2023 13:54 710 Marime text
foto: pexels Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Belgiei că autoritățile locale au anunțat desfășurarea unei greve a societăților feroviare SNCB, Infrabel și HR Rail, în perioada 7-9 noiembrie 2023. Acțiunea va perturba transportul feroviar la nivel național.

Pentru evitarea unor blocaje majore, societățile feroviare vor pune la dispoziția călătorilor rute alternative de transport, ale căror detalii pot fi consultate accesând pagina de Internet dedicată circulației trenurilor www.belgiantrain.be, transmite un comunicat din partea MAE. 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://bruxelles.mae.ro, https://www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, a mai punctat sursa citată. 



Citește și:

Atenționare de călătorie emisă de MAE, pentru Franța. Ce trebuie să știe românii care merg acolo
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii