Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenționare de călătorie în Luxembourg. Cod Roșu de zăpadă și ploaie!

ro

17 Jan, 2024 21:15 709 Marime text




 
  • Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Marele Ducat al Luxemburgului că autoritățile au emis cod roșu de zăpadă și de polei pe întreg teritoriul acestui stat, miercuri, 17 ianuarie 2024.

În toată țara sunt prognozate cantități semnificative de ploaie înghețată și ninsoare, iar acumulările de zăpadă pot ajunge la 10 până la 15 cm local, potrivit MAE. Pentru ziua de joi, 18 ianuarie 2024, este emis un cod portocaliu (pentru zona de nord) și un cod galben (pentru centrul și sudul țării) de ploaie înghețată și ninsoare abundentă.
 
Autoritățile recomandă cetățenilor să se deplaseze „doar dacă este absolut esențial”.


Mai multe drumuri naționale sunt impracticabile, iar traficul trenurilor și avioanelor este perturbat. De asemenea, traficul rutier către Franța a fost interzis pentru vehiculele grele de marfă cu o greutate mai mare de 7,5 tone până la noi dispoziții, conform sursei.

Cetățenii români se pot informa în timp real la link-ul: https://www.meteolux.lu/fr/vigilances/?mapToDisplay=today#main și la link-urile https://gouvernement.lu/fr.html și  https://www.lessentiel.lu/fr.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon +35226458164 al Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență +352 621.322.014. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://luxemburg.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ”călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>), care oferă informații și sfaturi de călătorie.
 
 
 Citește și
Atelier de lucru pe tema cooperării în cadrul Tratatului privind comerțul cu arme
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii