Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:38 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE anunţă măsuri suplimentare luate de autorităţile olandeze. Sunt vizați și românii!

ro

10 Aug, 2020 19:11 944 Marime text
 
  • Ministerul Afacerilor Externe anunţă că autorităţile olandeze au luat o măsură suplimentară de a colecta datele de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc COVID-19
  • Vor fi efectuate şi controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare
  • România continuă să fie inclusă în zona portocalie (zonă de risc ridicat), pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepţia celor strict necesare
Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile olandeze au luat o măsură suplimentară de a colecta datele de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc COVID-19.
Vor fi efectuate şi controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, în conformitate cu informaţiile comunicate public de autorităţile olandeze, România continuă să fie inclusă în zona portocalie (zonă de risc ridicat), pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepţia celor strict necesare.
Autorităţile olandeze continuă să recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile persoanelor care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie, aşadar inclusiv cetăţenilor care se deplasează din România. 
Ca măsură suplimentară, autorităţile olandeze au anunţat colectarea datelor de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc. De asemenea, autorităţile olandeze vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare. Având în vedere apropierea reînceperii cursurilor pre-universitare şi universitare, tinerilor şi studenţilor care vin/revin în Olanda din zone de risc li se recomandă în mod special respectarea tuturor măsurilor de protecţie, inclusiv autoizolarea. 
Suplimentar faţă de măsurile anterioare, pe aeroportul Schiphol (Amsterdam) va fi operaţionalizat un centru de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2.
Toţi cetăţenii care revin din zonele de risc vor putea fi testaţi, în mod gratuit, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2.
Indiferent de rezultatul testării sau de efectuarea acesteia, rămâne valabilă recomandarea fermă privind autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Măsuri similare vor fi implementate şi pe aeroporturile din Eindhoven şi Rotterdam”, potrivit unui comunicat de presă al MAE.
Ministerul Afacerilor Externe „reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga, 0031 70 354 15 80 /  0031 70 322 86 12  /  0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Haga, 0031 651 596 107.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii