Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:15 27 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MADR S-a lansat în dezbatere publică proiectul privind acordarea de ajutor de stat industriei de procesare a cerealelor

ro

19 Aug, 2022 15:45 699 Marime text

proiect de Ordonanță de Urgență, foto: facebook/ MADR MADR a postat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență ce vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru  sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor. 

„Venim în sprijinul producției românești prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 Euro per întreprindere, pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor și fabricarea uleiurilor. Suma totală pe care o alocăm este de 200 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioară a acestora și asigurarea stocurilor necesare prelucrării”, a declarat ministrul Petre Daea.


Măsura prevăzută de acest act normativ este parte a răspunsului guvernamental la dificultățile înregistrate de procesatorii din industria alimentară ca urmare a declanșării războiului din Ucraina., transmite MADR. 

Proiectul de act normativ poate fi consultat aici  https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative.html, iar toți cei interesați pot transmite propuneri/sugestii/observații în termen de 10 zile de la data publicării pe adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii