Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta împotriva cancerului Constanţa, în traseul de 4.000 de mile al unui motociclist britanic

ro

04 Apr, 2012 02:49 1884 Marime text
motociclist.jpgUn motociclist britanic va parcurge 4.000 de mile, după ce a acceptat o provocare motociclistică în scop caritabil. Motivul? Trei dintre colegii săi de muncă au fost răpuşi de cancer într-un interval de doar doi ani. Potrivit publicaţiei „Droitwich Spa Advertiser", motociclistul va parcurge distanţa dintre oraşul său natal, Clee View, Droitwich (Anglia), către biroul său din Walsall, via oraşele româneşti de coastă. Mai exact, motociclistul va trece şi prin Constanţa. Ian Griffiths, căci acesta este numele tânărului, va face o baie în apele Mării Negre, consemnează publicaţia britanică.

El va călători pe motorul său, o Honda CBR 600rr, în memoria colegilor săi de muncă, dar mai ales cu scopul de a veni în ajutorul demersurilor iniţiate de două instituţii caritabile - Cancer Research UK şi Macmillan Nurses - care luptă împotriva unei boli nemiloase: cancerul.

Motociclistul a declarat că s-a decis să îşi transforme vacanţa sa pe motor într-un itinerariu al cărui obiectiv este strângerea de fonduri, în urma decesului, în urmă cu două săptămâni, a unui coleg de muncă foarte apropiat. Ian Griffiths spune că prietenul a fost, în doar doi ani, cea de a treia victimă din biroul său care a fost răpusă de o boală cumplită, nediscriminatorie.

Motociclistul a creat şi o pagină de Internet unde se pot face donaţii. Până în prezent, s-au strâns 2.500 de lire. Target-ul său iniţial a fost de doar 500 de lire, dar ulterior a crescut la 4.000. Suma reprezintă, aşa cum se menţionează în publicaţia britanică, un cent pentru fiecare milă parcursă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii