Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:53 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luna iunie, sub zodia furtunilor! Zeci de avertizări și informări meteo pentru județul Constanța

ro

26 Jun, 2020 00:00 816 Marime text
  • Luna iunie 2020 a fost una dintre cele mai ploiase luni, la nivel național fiind peste 60 de avertizări și informări meteo
  • În județul Constanța au fost mai mult de 20 de astfel de anunțuri ale meteorologilor
Cod galben, cod portocaliu și cod roșu – cam așa sunau majoritatea știrilor la nivel național, pentru luna iunie. Meteorologii au emis, la nivel național, peste 60 de atenționări meteo în doar 25 de zile. Regiuni întregi și chiar toată țara s-a aflat sub furia furtunilor, fiind cele mai puternice ploi din ultimele decenii.
Inundații, vieți curmate în județe întregi, bilanțul este unul tragic. Bătrâni și copii au fost luați de viituri, iar gospodării întregi au fost măturate de apa tulbure venite din amonte. La Constanța, au fost aproximativ 25 de informări și avertizări meteo în 25 de zile, însă nu a existat o zi fără un tip de avertizare. Chiar dacă pe litoral nu a plouat în fiecare zi, la nivelul județului au fost zone lovite mai puternic de către ploi, grindină și fenomene electrice.
Potrivit datelor furnizate pe toată durata lunii iunie, la nivel de județul Constanța au fost 25 de avertizări meteo, informări meteo, de tip galben sau portocaliu. În Dobrogea, a fost chiar și cod roșu, dar pe raza județului Tulcea.

Revenind la Constanța, pe 1 iunie era în vigoare o atenționare dată la finele lunii mai, nefiind luată în calcul în statistica făcute de către cotidianul ZIUA de Constanța pentru perioada 1-25 iunie 2020. Astfel, pe 2 iunie a fost emisă o nouă informare de tip cod galben, pe 4 iunie a fost emis un cod galben de vreme severă, pe 7 iunie a intrat în vigoare o nouă informare de tip cod galben, pe 8 iunie a fost dată o atenționare de cod galben de ploi, pe 9 iunie a fost emis cod galben, pe 10 iunie cod portocaliu, pe 12 iunie un alt cod galben. La data de 13 iunie, au fost două coduri galbene și două coduri portocalii emise de ANM. Pe 14 iunie a fost emis cod portocaliu, iar pe 16 iunie o informare de tip cod galben. Pe 16 iunie a fost dată o nouă informare de tip cod portocaliu, dar și o avertizare meteo cod portocaliu. Pe 17 iunie a fost cod portocaliu, pe 19 iunie au fost două coduri portocalii emise, pe 20 iunie a fost emisă o altă informare meteo de tip cod portocaliu, iar pe 21 iunie a fost și informare și avertizare meteo de tip cod portocaliu. Pe 22 iunie a fost o informare cod galben și o avertizare de tip cod portocaliu.
La data de 24 iunie a fost emisă o nouă informare de tip cod portocaliu, iar pe 25 iunie a fost o alertă de tip cod portocaliu, o informare de tip galben pentru jumătate din județul Constanța și o informare de tip cod portocaliu pentru vestul județului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii