Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:00 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări edilitare, în mai multe zone din Constanța. Unde se lucrează

ro

31 May, 2021 15:51 793 Marime text
  • Lucrările edilitare, desfășurate în această săptămână.

Lucrările edilitare sunt influențate de evoluția condițiilor meteo. Pe bulevardul Mamaia, tronsonul delimitat între strada Mircea cel Bătrân și strada Bucovinei, se reabilitează suprafața pietonală cu pavele moderne.

Pe strada Unirii, continuă procesul de reamenajare a trotuarelor pe porțiunea cuprinsă între strada Prelungirea Unirii și bulevardul Mamaia. Sunt montate pavele și se extinde zona de spațiu verde.

Conform graficului de lucru, în această săptămână se vor executa lucrări de decopertare a zonei carosabile pe strada Ion Rațiu, porțiunea delimitată de bulevardul Mamaia și bulevardul Tomis.

Pe strada Dionisie cel Mic, în zona blocului 60 se vor amenaja noi locuri de parcare. Se montează bordurile care vor delimita locurile de parcare iar zona carosabilă va fi reabilitată prin turnarea stratului final de asfalt.

De asemenea, parcarea din zona Sala Sporturilor este recondiționată prin reamenajarea infrastructurii pietonale și rutiere.

Scările de acces către plaja Modern sunt consolidate, zonele care permit staționarea persoanelor sunt reabilitate cu pavele.

Pasajul subteran de la Gară își schimbă aspectul, sunt recondiționate finisajele exterioare de tencuieli.

În Portul Tomis, continuă lucrările de asfaltare a carosabilului pentru a permite drenajul apelor pluviale.


Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt igienizate corespunzător. Lucrările se extind în toate cartierele Constanței.

Pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier, se recondiționează echipamentele de semaforizare și se montează indicatoare de informare în toate zonele din oraș. În paralel, se trasează marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate.


Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii