Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de desființare a unei clădiri, la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Iată despre ce este vorba! (document)

ro

17 Oct, 2018 00:00 2278 Marime text
Societatea Națională „Nuclearelectrica” SA a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu de prezentare pentru eliberarea avizului de mediu aferent proiectului „Desființare clădire centrală termică depozit Seiru”.
 
Centrala termică depozit Seiru a fost echipată în anul 1989 cu 2 cazane de apă caldă tip Metalica PAL 25, cu funcționare pe combustibil lichid ușor. Centrala este compusă din clădirea propriu-zisă (propusă spre desființare), în care au fost montate cazanele, precum și o clădire anexă (alipită), cu rol de atelier mecanic, vestiar și grup sanitar. În anul 2013, s-a montat în atelierul mecanic anexat centralei un modul termic alimentat cu agent primar din rețeaua urbană, care a preluat încălzirea depozitelor. Această clădire anexă nu face obiectul lucrărilor de desființare. Cazanele au fost demontate și casate, iar clădirea centralei, nemaifiind folosită a suferit un proces continuu de degradare, punând în pericol personalul și clădirile din jur.
 
Incinta aferentă depozitului SEIRU aparține SNN-SA, sucursala CNE Cernavodă, și are o suprafață de teren de 46.614 m2, așa cum este stipulat în actul de alipire autentificat prin Încheierea de autentificare nr. 2849/04.10.2016, și este înscris în Cartea Funciară cu numărul cadastral 101961 Saligny.      Clădirea centralei termice propuse spre demolare are dimensiunile 12,15 x 15,15 m cu o suprafață de 184,07 m2.
 
Proiectul propus nu prevede realizarea unei noi capacități de producție, ci numai desființarea clădirii centralei termice. Pentru lucrările de demolare, nu este necesară asigurarea altor forme de energie (electrică, termică sau de altă natură).
 
Lucrările pentru desființarea centralei termice constau în: lucrări de demontare a învelitorii și stivuirea plăcilor de azbociment rezultate; lucrări de demontare a grinzilor metalice din structura de rezistență a acoperișului; lucrări de demolare a pereților clădirii și a pardoselii din beton; umplerea cu pământ și compactare până la uniformizarea nivelului cu terenul adiacent.
 
În secțiunea „Documente” puteți vizualiza memorandumul depus de către societatea beneficiară la APM Constanța. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii