Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:32 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Mîndruță, despre cariera în televiziune și familie. "Eu am fost la job în acești ani ai poveștilor. Am citit știri pentru popor în loc să le citesc copiilor"

ro

29 May, 2022 11:53 610 Marime text
Înaintea aniversării fiului celui mic, pe 26 mai, jurnalistul Lucian Mândruță a anunțat că acesta urmează să devină major și s-a gândit cu nostalgie la anii copilăriei băiatului.

Mândruță a făcut un bilanț al anilor dedicați carierei și a concluzionat, tulburat, că a citit povești pentru popor, ca prezentator la televiziune, în loc să le citească celor mici, de acasă.

A constatat că după atâția ani de muncă s-a ales cu o casă și o mașină.

Concluzia la care a ajuns este că nu a meritat, iar acum ar fi preferat amintirile: singura glorie care rămâne e aia de părinte, a scris acesta într-o postare pe pagina sa de pe Facebook.

"Mâine e ultima zi în care mai am copii. Pentru că poimâine cel mai mic face 18 ani.

Și nimeni nu mi-a spus că vor fi cei mai grăbiți 18 ani din viață mea.

Am acasă o casetă cu nașterea ultimului. Dar nu e nevoie să dau play. Îmi aduc aminte perfect degetele roz și lungi, și figura lui uimită, poate chiar mai uimită decât a mea.

V-o pot povești pe ore și minute. A fost ieri. Și totuși, s-a întâmplat acum 18 ani.

Și nimeni nu mi-a spus, nimeni nu m-a prevenit: vezi că și dacă le citești povești și dacă ești la slujba în vremea asta, ei tot vor crește. Tot se vor face mari.

Eu am fost la job în acești ani ai poveștilor. Am citit știri pentru popor în loc să le citesc lor. A fost cea mai proastă afacere din viață mea. M-am ales din jobul ăla cu o casă și-o mășină care acum ruginește încet-încet.


N-a meritat. Amintirile țin cu mult mai bine. Sunt mult mai hrănitoare pentru suflet.

Noroc că ei sunt mari și bine.

Doar eu nu sunt. Și nimeni nu mi-a spus că povestea citită copiilor nu e doar amintirea lor, e și a ta.

Și îmi lipsește teribil.

Și seara, când mă uit la televizor și văd prezentatori de 30 ani cu copii acasă vorbind la 9, la 10, la 11 în noapte, îmi vine să-i sun după și să le spun:

Băi, nu merită!

Singură glorie care rămâne e aia de părinte.

Singură celebritate care merită efortul e aceea de a fi cunoscut mai bine de copiii tăi...", a scris Lucian Mîndruță pe Facebook.

Postarea plină de emoție a strâns peste 25.000 de aprecieri și sute de comentarii.


Televiziunile în care a lucrat Lucian MîndruțăPe parcursul timpului Lucian Mândruță a fost director la Ziarul Financiar (2000 - 2003), producător și moderator la „Profeții despre trecut” (1997 - 2003), un talk-show politic la Pro TV, cu Silviu Brucan, emisiune care i-a crescut prestigiul și cota de vedetă TV. 

A lucrat ca prezentator la televiziuni ca: SOTI (1992 - 1993), Tele 7ABC (1994 - 1995) și Pro TV (1996 - 1999).

A fost prezentator alături de Alessandra Stoicescu al „Observatorului de la Ora 19” de la postul Antena 1 între 2003 și 2010, potrivit Wikipedia.


Din luna noiembrie 2015 a început să prezinte emisiunea Interactiv la Digi FM de luni până vineri de la 16 la 18.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii