Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Bode, la Cernavodă Asigurarea securităţii centralei nuclearelectrice, unul dintre cele mai importante obiective de interes naţional

ro

29 Apr, 2022 20:31 1382 Marime text
foto: Facebook/ Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vizitat vineri, 29 aprilie, Detaşamentul special de pompieri Cernavodă din incinta Centralei Nuclearelectrice din județul Constanța.

El a afirmat că decizia de a organiza această subunitate de pompieri pe amplasamentul CNE Cernavodă arată o abordare matură şi o înţelegere aprofundată a faptului că infrastructurile critice trebuie să fie în primul rând protejate de către stat prin instituţiile cu responsabilităţi în domeniu.
 

„Am fost astăzi într-o vizită de lucru la Detaşamentul special de pompieri Cernavodă din incinta Centralei Nuclearelectrice Cernavodă, o unitate cu rol vital în asigurarea protecţiei obiectivului şi intervenţiei rapide în caz de nevoie.

Contextul geopolitic actual ne obligă la o mai bună coordonare pentru consolidarea siguranţei energetice şi, totodată, la promovarea de măsuri pentru întărirea securităţii energetice.

Să nu uităm că securitatea energetică este esenţială pentru securitatea naţională'', scrie pe pagina personală de Facebook, Lucian Bode.


foto: Facebook/ Lucian Bode

Potrivit ministrului Lucian Bode, decizia de a organiza această subunitate de pompieri pe amplasamentul CNE Cernavodă dovedeşte o abordare matură şi o înţelegere aprofundată a faptului că infrastructurile critice trebuie să fie în primul rând protejate de către stat prin instituţiile cu responsabilităţi în domeniu.
 

„Acest proiect este rezultatul unei colaborări foarte bune a structurilor MAI cu reprezentanţii Societăţii Naţionale 'Nuclearelectrica' - SA şi ai Centralei Nuclearelectrice Cernavodă care au înţeles importanţa acestui demers.

Toate structurile MAI prezente pe platforma de la Cernavodă sunt parte din efortul comun pentru asigurarea securităţii centralei nuclearelectrice, unul dintre cele mai importante obiective de interes naţional.



Mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect, conducerii CNE Cernavodă şi salvatorilor noştri care prin profesionalism şi implicare asigură un mediu sigur şi stabil, oferind protecţie pentru comunităţi şi cetăţeni! Securitatea nucleară este o responsabilitate colectivă!'', a precizat ministrul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii