Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lot vândut de Primărie către soţul unei angajate O patiserie se ridică „pe o limbă de pământ“ chiar în faţa Spitalului Judeţean (galerie foto+documente)

ro

13 Oct, 2015 00:00 4886 Marime text


Zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa se va „îmbogăţi“ cu încă un imobil. Chiar lângă bariera pe unde ambulanţele intră pentru a ajunge la Unitatea de Primiri Urgenţe, cu riscul de a sacrifica un copac încă tânăr, un investitor a găsit de cuviinţă să construiască un spaţiu comercial. Pe data de 6 octombrie, Nicolae şi Iana Mişoc au obţinut Autorizaţia de Construire nr. 1724, iar acum se  pregătesc să demareze lucrările. Cei doi intenţionează să ridice un imobil cu subsol şi parter la adresa din strada Nicolae Iorga nr. 83D, locaţie creată în 2007 şi aflată chiar lângă o farmacie. Pe 3 aprilie, aceeaşi familie a obţinut şi certificatul de urbanism pentru aceeaşi adresă, cu precizarea că destinaţia clădirii este „patiserie“. Probabil că, iniţial, au solicitat să construiască o clădire cu etaj, dar acest lucru nu a fost permis, pentru că „nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate din punct de vedere al funcţiunii. Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un plan urbanistic zonal“.

Povestea terenului vândut de municipalitate




Familia Mişoc este proprietara de dată recentă a terenului şi asta pentru că, în şedinţa din mai 2007, aleşii locali au aprobat un proiect de hotărâre ce viza „modificarea HCLM nr. 703/2005 privind aprobare PUD - amplasare spaţii comerciale parter, zona Spital Judeţean, str. Nicolae Iorga nr. 83D, teren în suprafaţă de 43,50 mp, proprietate Petrache Aleus“.
 
Petrache Iulian Aleus, şef Serviciu la CERONAV, este soţul Ligiei Petrache, şef Serviciu Autorizări Agenţi Economic din Primăria Constanţa. Aceştia dobândiseră terenul în suprafaţă de 43,50 mp în anul 2006 şi intenţionau să ridice, de asemenea, un imobil subsol şi parter. Terenul provenea dintr-un imobil teren de 215,21 de metri pătraţi, care a aparţinut Municipiului Constanţa. Dacă în declaraţia depusă în anul 2014, pe site-ul Primăriei Constanţa, Ligia Petrache încă menţiona terenul de 43,50 mp în proprietate, în declaraţia depusă anul acesta, terenul respectiv nu mai apare, semn că, în decursul ultimului an, acesta a fost vândut.
 
În 2005, Primăria Constanţa a propus ca pe acest amplasament să se realizeze trei construcţii noi cu regim de înălţime parter, cu destinaţia de spaţii comerciale, şi delimitarea a trei loturi în suprafaţă de 55,14 mp, 60,07 mp şi 100 mp, pe care urmau să fie amenajate aceste spaţii moderne. Aşadar, un mai târziu, o parcelă de teren ajunge în proprietatea soţului uneia dintre angajatele primăriei, Petrache Aleus, care l-a vândut la rândul său soţilor Mişoc. Proprietarii decid acum să realizeze investiţia.
 
Cum rămâne însă cu funcţionalitatea zonei? Nu mai contează, zona a fost lotizată demult şi probabil vor mai apărea şi alte construcţii în acest perimetru.

„Caşcarabetă cu două etaje“ 



Fost consilier local şi coordonatorul M10 la Constanţa, Mihai Petre, a semnalat acest aspect în spaţiul virtual. „Vă vine să credeți că pe limba asta de pământ urmează să se ridice o cașcarabetă cu două nivele? Vă vine să credeți că mâine (marți) platanul din imagine va fi tăiat pentru a face loc unei noi mizerii urbanistice care poate pune în pericol circulația ambulanțelor pe aleea de acces spre spital? În naivitatea mea, refuz să cred că există un inconștient care să autorizeze așa ceva și un nesimțit care să construiască acolo“, a scris Mihai Petre pe pagina sa de pe un site de socializare.
 
„Îi cer public viceprimarului Decebal Făgădau să oprească această nouă agresiune urbanistică și crimă de mediu!“, a mai spus, incisiv, Mihai Petre, pe reţeaua de socializare.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii