Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii de la malul mării, invitaţi să semneze pentru unirea Basarabiei cu România

ro

13 Jul, 2018 00:00 2115 Marime text
Constănţenii se alătură iniţiativei naţionale de strângere a unui milion de semnături pentru Unirea cu Basarabia. Locuitorii de la malul mării sunt invitaţi să îşi dea semnătura pentru proiectul unionist de modificare a Constituţiei, în municipiul Constanţa, în cele cinci puncte autorizate: în faţa Tomis Mall (strada Ștefan cel Mare), în faţa City Mall (bulevardul Alexandru Lăpuşneanu), în faţa Auchan City (şoseaua Mangaliei), în intersecţia bulevardului Tomis cu strada Soveja (zona Tomis 3) şi în faţa Cazinoului din Mamaia.
 
Până în prezent, s-au strâns 50.000 de semnături din totalul de un milion propus, a anunţat ieri, la Constanţa, preşedintele Acţiunii 2012, George Simion. Odată cu colectarea de semnături în staţiuni şi de adeziuni din judeţe, numărul se aşteaptă a creşte exponenţial. Termenul-limită de strângere a semnăturilor este sfârşitul anului 2018.
 
Vă reamintim că Alianţa pentru Centenar îşi propune să modifice Constituţia României, în sensul adăugării unui preambul care să prevadă expres ideea reîntregirii naţionale, pe modelul Constituţiei Republicii Federale Germane. Iniţiatorii doresc punerea în acord a textului constituţional cu Declaraţia emisă de Parlamentul României pe data de 27 martie 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii