Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Noua conducere a USR Constanța prezentată în cadrul unei conferințe (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

23 Jun, 2023 14:35 2461 Marime text
O conferință de presă are loc în această după amiază la sediul USR Constanța.

În cadrul acestei va fi prezentată noua conducere a filialei USR Constanța.

De asemenea vor fi prezentate concluzii în urma Congresului Național USR 2023 și vor fi analizate teme locale.

La conferință vor participa președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, vicepreședintele Biroului Județean, Gilda Lazăr și vicepreședintele filialei județene, Gabriel Ciobanu.

Al treilea vicepreședinte al organizației județene este consilierul local Mirela Garip. 

În Biroul Județean format din 21 de persoane sunt consilieri locali, senatorul Remus Negoi și președinti de organizații din județ.

Redăm în continuare componența  Biroului Județean USR Constanța:

1. Gilda Lazăr
2. Mirela Garip
3. Cerasela Badea
4. Adriana Bunghez
5. Gabriel Ciobanu
6. Cristiana Popescu
7. Ana Listarf
8. George Sfrent
9. Remus Negoi
10. Florin Cocargeanu
11. Dumitru Caragheorghe
12. Semiran Abdurefi
13. Mihai Ochiuleț
14. Cătălin Iacob
15. Petre Enciu
16. Angelo Anagnoste
17. Petru Moraru
18. Mihai Valcu
19. Romeo Stăvar
20. Edward Nedelcu


UPDATE: ora 14.35

Este prima conferință după alegerile interne din 10 iunie. Gilda Lazar și Gabriel Ciobanu sunt vicepreședinți ai USR Constanța, iar Stelian Ion, președinte ales pentru următorii 2 ani

Stelian Ion spune că obiectivul său este sa țină o legătură strânsă cu organizațiile din județ, în calitate de președinte. 

Legat de Constanta, USR a depus un proiect la secretariatul CLM prin care cer să fie suspendat PUZ Palazu Mare.

Acest demers vine după ce locuitorii din cartier au strâns, până în acest moment, aproximativ 400 de semnături pentru suspendarea PUZ-ului.
 
După ani de zile de abuzuri urbanistice, răbdarea oamenilor a ajuns la final. Locuitorii din zonă au fost și încă sunt martorii unor abuzuri urbanistice fără precedent și văd cum, periodic, între casele lor răsar noi blocuri, fără drumuri de acces potrivite sau trotuare.
 

 "Rămâne de văzut cum se poziționează și celelalte partide și primarul Chitac in legătură cu acest proiect",  mai spune Ion Stelian. 

Gilda Lazar, consilier județean vorbește despre activitatea de la nivelul administrației județene. 

Reamintește proiectele depuse de consilieri județeni USR- bilet unic, bugetare participativă, voluntariatul pe lângă instituțiilor subordonate CJC și pe ordinea de zi de săptămâna viitoare sunt proiecte inițiate de Direcția de Proiecte conduse de Petre Enciu. 

Gabriel Ciobanu va fi candidatul USR la Primăria Agigea. 

El vorbește despre referendum pentru demiterea primarului din Agigea, proces câștigat în primă instanță de USR Constanța, însă instituția Prefectului spune că va declara recurs în acest dosar.

„Prefectul trebuia să act de numărul de semnaturi și să numească prin ordin o comisie care să organizeze desfășurarea refendumului. Procesul a fost blocat după ce primarul din Agigea a depus o plângere în legătură cu semnăturile depuse. După un an instanța s-a pronuntat, așteptăm să vedem dacă prefectul va face recurs sau va tine cont de semnăturile celor 2000 de oameni care și-au dorit acest refendum" -  a precizat Gabriel Ciobanu. 


Legat de acest proces, Stelian Ion spune că prefectul ar putea da curs referendumului, dat fiind că există deja o decizie a instantei. 

"Orice zi pierduta, este în favoarea primarului de la Agigea", afirmă Stelian Ion. 

În continuare Stelian Ion vorbește despre deciziile luate în Congresul USR de săptămâna trecută. 

Cea mai importantă decizie este formarea unui pol de dreapta in jurul USR, mai spune Stelian Ion, alaturi de PMP și Forței Dreptei dar și a societății civile și a altor asociații profesionale

„Primarul din Agigea a intrat în posesia numelor celor care au semnat pentru referendum, fără să dea detalii însă cum s-a întâmplat acest lucru“ - a declarat Gabriel Ciobanu care a mai spus că listele cu semnături se aflau la Prefectura Constanța. 

Ciobanu a mai spus că există o cercetare a instituțiilor statului pe acest subiect și nu poate oferi mai multe date. 

Legat de cazul lui Mihai Lupu, Stelian Ion spune că ideal ar fi fost că acesta sa demisioneze și din funcția de președinte al Consiliului județean Constanța, nu doar din funcția de la partid și să se suspende din partid.

„Dacă în cazul CJC avem niște informații, despre dosarele instrumentate la nivelul primăriei Constanța nu știm nimic. De aceea nu ne putem exprima" , mai spune Stelian Ion. 

„În ceea ce privește polul de dreapta nu au existat discuții cu ceilalți lideri, vrem sa vedem cu o vad constănțenii această alianță“ -  a precizat Stelian Ion. 


Acesta a mai precizat, referitor la funcționarea polului la Constanța că, din punctul său de vedere, orice este posibil. 

Despre Claudiu Palaz Ion spune că este experimentat politic dar nu are o compatibilitate cu el. Despre Bogdan Bola, de la Forță Civică Stelian Ion spune că este tânăr dar nu știe foarte multe despre el, însă este loc de discuții. 



Citește și: 

Deputatul Stelian Ion, noul președinte al filialei județene USR Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii