Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, mesaj pentru praznicul Nașterii Domnului și Anul Nou (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

21 Dec, 2022 11:16 1895 Marime text






Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, organizează o conferință de presă susținută în sediul Arhiepiscopiei Tomisului, de la ora 11:00.

Cu această ocazie, ierarhul va transmite mesajul său pentru praznicul Nașterii Domnului și cel pentru Anul Nou.


La începutul evenimentului mai mulți copii cântă colinde.

„Este Sărbătoarea Nașterii Domnului! Colindele din aceasta perioadă sunt îngerești“ - a precizat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

ÎPS Teodosie a fost întrebat cât de greu a fost anul 2022 pentru Arhiepiscopia Tomisului. 

„Fiecare an are greutățile lui. Legat de incendiu, am primit banii de asigurare. Vom face acoperișul mai bun decât a fost. Acoperișul va fi mai bun. Ne mai ajuta și credincioșii. Cam în 2 ani vor fi gata lucrările“ - a precizat ÎPS Teodosie. 


Arhiepiscopul Tomisului a menționat că în prezent călugării care stăteau la ultimul etaj al Arhiepiscopiei sunt acum în chirie.

Legat de amenzile aplicate colindelor, ÎPS Teodosie a menționat că este o măsură absurdă sa amendeze colindători, deoarece aceștia fac parte din tradiție.

„Dacă cineva a greșit, autoritățile să își facă datoria“ - a mai precizat ÎPS Teodosie.

În ceea ce privește relația dintre Arhiepiscopie și Primăria Constanța,  IPS Teodosie a precizat că relația este spre bine, împăcare.  Acesta a precizat că sper să ajungă la o înțelegere în privința bisericii din Tomis Nord.

De asemenea, ÎPS Teodosie a menționat că i-a botezat al doilea nepoțel președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu, alături de care  afost recent în pelerinaj la Ierusalim. În plus, Arhiepiscopul a precizta că spear să îl ia și pe primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, în pelerinaj, dar „trebuie să îi lase o doamnă“.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii