Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Eveniment de lansare a Centrului de Cardiologie Intervențională din cadrul Heka Hospital & Ares (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

11 Jul, 2023 10:36 2606 Marime text
Evenimentul de lansare a Centrului de cardiologie intervenţională ARES din cadrul HEKA Hospital are loc astăzi, 11 iulie 2023 de la ora 10.30 la Hotel Oxford din Constanța.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul: Dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog, directorul medical ARES Constanţa, Dr. Anamaria Donciu, medic specialist chirurgie generală, director medical HEKA Hospital, Dr. Adnan Mustafa, medic specialist cardiolog, Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog, Dr. Geanina Durig - CEO ARES GROUP și Florentin Muscalu, Director General HEKA Hospital. 

UPDATE: 

În debutul evenimentului ia cuvântul Dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog, directorul medical ARES Constanţa. 

“Vreau să mulțumesc pentru cele nouă luni pline de provocare. Vreau să vă spun ce înseamnă Centrele de Excelență Ares. Avem premiere naționale în domeniul cardiologiei intervenționale: în 2014 - prima implantare Watchman din Romania, în 2018 - prima închidere canal fontan cu ajutorul unui dispozitiv tip umbreluță, 2019 - prima terapie shockwave pentru dezobstrucție arterială, si altele. Este centrul în care se trateaza pacientii cu boala coronariala complecsă, avem acelasi număr cu marile centre de boli cardiovasculare din țară. Legat de Constanța, Ares a preluat laboratorul de cardiologie din SCJU. În momentul în care a venit Ares, pacientii sunt tratati 24 de ore din 24 si 7 zile din 7. In 2022 s-au efectuat peste 500 de angiografii. Am reușit de la 1 ianuarie pana la 1 iulie sa facem 900 de coronografii si 600 de angiografii. Despre dr Rareș Nechifor pot spune doar atat - 80-90 la suta din femeile care au fibrom uterin și au trecut printr-o operație de embolizare au trecut prin mâinile lui“ - a precizat Dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog, directorul medical ARES Constanţa. 

“Așteptăm cu nerăbdare realizările colegilor noștri și să ne bucurăm împreună” - a adăugat Dr. Anamaria Donciu medic specialist chirurgie generală, director medical HEKA Hospital. 

“Prieteni, cunoștințe, taximetriști mă întreabă cu ce mă ocup - le zic medic. Apoi le zic cardiologie intervențională, ceea ce este medicina viitorului. Obținem rezultate minunate fără a folosi chirurgie. Mă bucur că astăzi suntem aici la Constanța și să deschidem un centru de cardiologie intervențională. Sunt foarte multe afecțiuni pe care le putem rezolva cu radiologie intervenționala. Sunt alături de Ares de la începutul Ares-ului. Am ajuns să fim principalul centru de embolizări din Europa. Sunt peste 300 de medici din 27 de țări ce au venit să facă aceste proceduri. Avem în prezent 12 medici care oferă aceste servicii” - a precizat Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog. 

“Misiunea Ares e aceea de aduce inovatie în cardiologie. Ca și procent, deținem 15% din totalul centrelor de angiografie care se regăsesc atât în spitalele private cât și în cele publice. Cererea este foarte mare. Sunt peste 15 județe în România în care nu avem acoperire pentru pacienți. Aceștia trebuie să se adreseze în orașe mai mari. Misiunea noastră este de a acoperi golurile de pe harta României, de a duce medicul aproape de pacient și a rezolva problema într-un timp cât mai scurt să își prelungească durata vieții. Vom investi constant în Constanța atât în aparatură medicală, cât și în dezvoltarea personalului. Le multumesc colegilor mei, iar parteneriatul cu Heka este un parteneriat strategic pentru noi. Pacientii nu vor fi nevoiti sa mai plece la Bucuresti sau în țară“ - a menționat Dr. Geanina Durig - CEO ARES GROUP. 


Florentin Muscalu, Director General HEKA Hospital ia cuvantul

„Mă bucur ca Ares ne-a ales pe noi ca partener strategic. Parteneriatul a venit într-un moment optim. Suntem un spital complex și încercăm să dezvoltăm alături de colegii noștri aducerea de echipamente noi și personal. Cei mai buni medici îi găsim in Constanța, mulți medici din afara preferă să vină aici pentru a ajuta. Spitalul Heka și Ares ne dorim să facem minuni pentru Constanța. Vă mulțumesc pentru timpul acordat. Îți mulțumesc și ție Geanina pentru încrederea acordată” - a declarat Florentin Muscalu, Director General HEKA HospitalUrmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii