Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Teatrul de Stat Constanța lansează „SEAS - stagiunea estivală a artelor spectacolului, iulie-august 2022” (GALERIE FOTO și VIDEO)

ro

07 Jul, 2022 10:37 1661 Marime text


Teatrul de Stat Constanţa organizează joi, 7 iulie, la ora 10:30, la o conferinţă de presă care va avea loc la noul sediu administrativ al teatrului, din Bulevardul Ferdinand nr. 51C.

Conferinţa este prilejuită de lansarea „SEAS - stagiunea estivală a artelor spectacolului, iulie-august 2022”, eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța, finanțat de Consiliul Județean Constanța și având ca partener principal Primăria Municipiului Constanța. 

La conferința de presă participă, alături de managerul teatrului, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, și Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța.

Erwin Simsensohn - „Astăzi lansăm stagiunea care va dura 2 luni. Vreau să îi mulțumesc domnului Mihai Lupu pentru susținerea evenimentului. Și domnului Ionuț Rusu pentru sprijinul acordat din momentul în care am cerut. Primăria a fost deschisă și ne ajută"

Mihai Lupu, președintele CJC
 

„Vreau să vă felicit pentru tot. Înseamnă enorm de mult și ne obligă pe noi autoritățile. Conceptul de a dezvolta cultura este forarte important. Vreau să le mulțumesc domnului primar Chitac, domnului viceprimar Rusu. Arta, cultura sunt foarte importante. Nu am văzut arta să promoveze urâtul. Promovează frumosul. Înseamnă enorm în dezvoltarea societății și în eliminarea tensiunilor din societate. Proiectul are și o implicație economică. În discuțiile cu oamenii din turism, o parte din industrie este partea de divertisment, industria divertismentului că o componența esențială. Nu avem infrastructura necesară care a dus la acest dezastru. S-au distrus grădini de vara, cinematografe. Vorbesc de la Neptun până la Mamaia, nu doar municipiul Constanța”, a declarat Mihai Lupu  

Asistam la o involuție a culturii, care se reflectă și în viață socială

Trebuie susținut actul social, nu doar declarativ.

Latura asta trebuie să se dezvolte normal, natural, fără alte influențe”, a declarat Mihai Lupu .

 
Ia cuvântul Ionuț Rusu. 

„Bună dimineața tuturor. Vreau să vă felicit pentru succesul pe care l-ați avut pentru câștigul premiului. un lucru important pe care noi, administrația îl avem în vedere este investiția în cultură”

„Cei care vin în Constanța să nu vină pentru mare și soare, pe care ni le-a dat Dumnezeu, ci și pentru o agendă bogată”


„În orașul Constanța trebuie să se întâmple lucruri, iar oamenii să își faca agenda în funcție de programul din oraș”

„Revin cu apelul făcut în Constanța de când am venit. Apelul artiștilor, nevoia de a investi nu doar în evenimente. Felicit administrația pentru că investește în evenimente, dar e un apel pentru a investi în infrastructură”, a declarat Erwin Simsensohn.

„Vreau să vă prezint programul. 38 de spectacole vor fi din toată tara, 25 de teatre din care 4 naționale - Cluj, Craiova, Târgu Mureș și Timișoara. Vorbim de spectacole de muzică cum este Familia Adams. O să fie și Sorin Slat, cel mai mare cântăreț de jazz român. Avem și ansambluri de folclor. Am încercat să diversificăm”

„Festivalul va ține până pe 28 august. Astăzi are loc primul spectacol - la Teatrul de Vara Soveja.“



Premiul câștigat de Teatrul de Stat Constanța, la Gala Uniter, foto: ZIUA de Constanța


 

„Susținut de Teatrul Național Marin Sorescu Craiova - „Toc Toc" se numește spectacolul.“

„Mâine e teatrul Clasic Ioan Slavici Craiova. Sâmbătă e Teatrul de Nord Satu Mare cu trupa Fără Zahăr. Duminică e TS Constanța cu piesa Desculț în parc“


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii