Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 03 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO + TEXT S-a redeschis Teatrul de Vară „Jean Constantin" de la Techirghiol (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

24 Jun, 2022 19:44 2639 Marime text
Primăria și Consiliul Local Techirghiol organizează ceremonia de inaugurare a Teatrului de Vară „Jean Constantin”. Astfel, vineri, 24 iunie, de la ora 20.00, are loc redeschiderea insituției de cultură din orașul Techighiol.

Proiectul de reabilitare, în valoare de circa 8 milioane de lei, finanțat cu fonduri europene, a redat frumuseței clădirii existente a Teatrului de Vară, fiind, totoată, extinsă și capacitatea de vizionare la 612 locuri pentru spectatori, față de cele 490 disponibile în trecut.

Totodată, o nouă clădire care va avea funcționalitate de Centru Multifuncțional și o clădire cu o funcționalitate strict tehnică au fost construite în cadrul proiectului.

Vizitatorii se pot bucura acum și de o zonă pietonală adiacentă Teatrului de Vară „Jean Constantin”, în suprafață de 1.312 mp. 
 
La finalizarea acestui proiect, orașul Techirghiol are cel mai nou și mai dotat Teatru de Vară din județul Constanța, aducând astfel un plus de valoare în ceea ce privește spectacolele culturale în perioada sezonului estival. 
 
Cu această ocazie, Primăria și Consiliul Local doresc să aducă un omagiu marelui actor Jean Constantin, născut și crescut în Techirghiol, care dă și numele instituției de cultură.
 

Din culisele reabilitării... realizate de ABC VAL SRLABC VAL SRL este firma care a dus la bun sfârșit proiectul reabilitării Teatrului de Vară Jean Constantin din orașul Techirghiol, care a impresionat publicul prezent prin grandoarea, calitatea și atenția la fiecare detaliu. O modernizare ca la carte după cum se putea citi în privile invitaților la reinaugurare. Spunem reinaugurare pentru că teatrul a renăscut precum o pasăre Phoenix din propria cenușă a trecerii timpului. 

Despre munca asiduă depusă de constructor ne-a vorbit înșuși Vasile Costea, asociatul companiei ABC VAL SRL.

„Investiția a fost dusă la capăt ca de altfel toate lucrările noastre, în cei 29 de ani de activitate. Obiectivul a fost destul de greu de realizat, un proiect cu soluții și materiale noi, și a implicat specialiști și foarte multă atenție. Deși prețurile în perioada derulării contractului au crescut și de câteva ori, s-a realizat, totuși, s-a putut finaliza lucrarea în condiții bune. ABC a acordat o atenție deosebită la acest proiect să fie unul de foarte bună calitate, așa cum ne dorim să fie toate proiectele pe care le-am realizat. Am colaborat și au stat alături de noi managerul de proiect, factorii decizionali, au fost zi de zi cu noi. Am întâmpinat și greutăți în perioada de pandemie, proiectul s-a realizat în pandemie. Au fost greutăți cu forța de muncă, cu aprovizionarea la timp a materialelor. Nu am lucrat în condiții normale, dar datorită faptului că am făcut echipă cu Primăria Techirghiol, s-au depășit într-un final toate obstacolele, toate problemele și a dus la realizarea obiectivului așa cum ați văzut. Arată foarte, foarte bine într-un final, a arătat extraordinar.

La fel, și colaborarea cu artiștii plastici a fost una de excepție. Dacă ați văzut panourile cu Jean Constantin... Ei și-au dat un aport și au avut o creație grozavă la proiect”, a transmis Vasile Costea de la ABC VAL SRL. 
UPDATE: ora 19.50

La eveniment participă Rică Răducanu, prieten al lui Jean Constantin, Ionuț Galani, Prefectul Silviu Coșa, deputatul Bogdan Huțucă, senatorul Septimiu Bourceanu și secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu. 

Evenimentul este prezentat de Dan Negru. 

UPDATE: ora 20.00

Au ajuns și prietenii lui Jean Constantin. Participă la eveniment Tavi Colen și Dorel Vișan, 

A fost dezvelit bustul lui Jean Constantin, iar prefectul județului Constanța, Silviu Coșa și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu taie panglica pentru inaugurare. 

„Bine ați venit la Techirghiol, bine ați venit în orașul nostru" - a transmis primarul Iulian Soceanu. 


UPDATE: ora 20.10

Au ajuns la eveniment și primarul municipiului Constanța Vergil Chițac și directorul interimar al Confort Urban, Stere Hira. 

UPDATE: ora 20.20

Evenimentul începe cu intonarea Imnului de Stat al României. 

Pe scenă urcă primarul orașului Terchirghiol, Iulian Soceanu care vorbește despre modenizarea Teatrului de Vară Jean Constantin. 

„În anul 2018 am depus cererea de finanțarea. Astăzi finalizăm lucrările la primul teatru de vară modernizat din județul Constanța. Este singurul Teatru de Vară din județul Constanța care este modernizat. Astazi, după cum vedeți, finalizăm lucrările la Teatrul de Vară, primul teatru de vară modernizat din județul Constanța. În această seară, avem două momente. Vom anunța finalizările lucrărilor, iar al doilea moment este dedicat lui Jean Constantin, pentru că el este născut la Techirghiol. Este și cetățean de onoare al orașului nostr. Sunt alături de noi prietenii orașului Techirghiol. De aceea, la Techirghiol se întâmplă și lucruri minunate, pentru că sprijinul pe care îl am ne ajută“ - a precizat Iulian Soceanu. 


Ia cuvântul și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

Urmează un interviu acordat Eugeniei Vodă de actorul Jean Constantin în cadrul emisiunii Profesioniștii. 

UPDATE: Ora 20.50

La eveniment participă aproximativ 400 de persoane. 

Sunt prezenți Latif Celzin, șeful APM Constanța și Marian Crușoveanu de la PNL. 

UPDATE: ora 21.00

„Sunt emoționat să particip la acest eveniment cultural într-o țară care nu se mai ocupă de cultură și care a uitat că un neam fără cultură, istorie și educație își pierde identitatea. Oamenii aceștia care au ostenit aici pentru această lucrare parcă lucrează împotriva valului să facă un teatru când casele de cultură se închid sau se fac case de jocuri. Căminele culturale se fac staul de oi. (...) Sper ca lumea care este aici în această seară să învețe ceva. Avem nevoie de aceste momente. Uitați câtă lume este aici, dovadă că oamenii au nevoie să se creapropie de sufletul lor pe care aproape l-au pierdut. dacă acest eveniment este aproape de suflet el trebuie să fie urmat și de alte primării“ - a precizat actorul Dorel Vișan.  

„Este un prilej de mare bucurie pentru toți, deoarece Techirghiol este un oraș turistic nu doar pentru noi ci și pentru turiștii din afara țării. Este un prilej de mândrie pentru noi deoarece este primul teatru reabilitat din județul Constanța. Este vorba atât despre creșterea numărului de locuri cât și despre construirea unui Centru Multifuncțional. (...) Este o dovadă a faptului că Techirghiol este pe drumul cel bun. Un oraș cochet, un oraș care pas cu pas este pe drumul cel bun“ - a precizat prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. 


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii