Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Festivitate de premiere. Companiile performante din domeniul portuar răsplătite de CN APM Constanța SA (galerie foto)

ro

08 Dec, 2017 17:11 2501 Marime text
La sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime are loc astăzi decernarea Premiilor de excelență 2017.

Premiile vor fi acordate de directorul general CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi, în prezența secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea.

Vor participa reprezentanții companiilor și instituțiilor care activează în porturile maritime românești, ai administrației locale, oameni de afaceri.

La eveniment participă primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Ovidiu Cupșa, director CERONAV, deputatul Mircea Toader, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, directorul general al CN APM Constanța, Nicolae Dan Tivilichi și operatori portuari. 

UPDATE. ora 18.05 

Plachete au primit de la operatorii portuari și Mircea Burlacu, liderul FNSP și Consiliul Concurenței. 

"Vă urez La mulți ani. Să avem un an mai bun. Să ținem linia pe care am plecat. Și la anul să ne vedem mai bogați" a conchis Nicolae Dan Tivilichi. 


UPDATE. ora 17.55

Operatorii portuari, prin vocea lui Viorel Panait, mulțumesc Ministerului Transporturilor pentru sprijin și suport. Viorel Panait a înmânat o plachetă și secrerarului de stat Ionel Minea. 

Și deputatul Mircea Toader a primit o plachetă din partea operatorilor portuari. 

"Fără o colaborare dintre operatorii portuari și administrația portuară nu se poate face nimic. Dunărea și porturile trebuie să devină elemente fundamentale în dezvoltarea României" a transmis deputatul Mircea Toader. 

Nu în ultimul rând și directorul general al CN APM Nicolae Dan Tivilichi a primit o plachetă din partea operatorilor portuari.

Aceștia au avut cuvinte de laudă la adresa directorul general al CN APM Nicolae Dan Tivilichi, împreună cu care au reușit să treacă peste toate greutățile anului 2017

UPDATE. ora 17.35 

A început decernarea premiilor. 

Directorul general al companiei, Nicolae Dan Tivilichi, înmânează 10 premii celor mai performante companii din domeniul portuar, în premieră, fiind acordate și două premii speciale.

În cazul companiilor portuare, crileriile de stabilire a premianților au luat în considerare traficul de mărfuri și nave, valoarea investițiilor, nivelul de achitare a datoriilor către CN APM SA.
 
Premiile de excelență 2017:

Cea mai mare invenție finalizată în anul 2017 - CHIMPEX SA

Cel mai important operator de mărfuri vrac solid COMVEX SA

Cel mai important operator de containere CONSTANTA SOUTH CONTAINER Terminal SRL 

Cel mai mare operator de mărfuri vrac lichid OIL TERMINAL SA

Cel mai important agent de nave maritime IDU SHIPPING & SERVICES SRL

Cel mai important agent de nave în regim de linie ORION SHIPPING SRL 

Cel mal important agent de nave fluviale - PHOENIX RIVER TRANS SRL

Cel mai important armator de nave fluviale - COMPANIA DE NAVIGATIE FLUVIALĂ ROMÂNĂ NAVROM GALAȚI

Cea mai ambițioasă inovație realizată într-un terminal intermodal în anul 2017 - „Macaraua portal" SOCEP SA 

Cel mal ambițios proiect de investiții propus în anul 2017- „Terminal de depozitare și operare produse petroliere și petrochimice lichide vrac în tranzit" MINMETAL SRL

Premiul de excelență pentru parteneriat în dezvoltarea Portului Constanţa CONSTANȚA PORT BUSINESS ASSOCIATION

Premiul de excelență pentru parteneriat în promovarea Portului Constanţa - CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE, NAVIGAȚIE ȘI AGRICULTURĂ CONSTANȚA

UPDATE: ora 17.20

”Încercăm să reluăm tradiția întâlnirii de final de an dintre CN APM și operatorii portuari. Consider că e momentul în care ne putem bucura de atmosfera anului 2017, an în care am reușit să trecem împreună peste greutăți. Tot azi sărbătorim și apariția unei noi legi a portului. Portul Constanța a luat-o în direcție bună. Acum ne aflăm într-un moment crucial pentru dezvoltarea Portului Constanța” - a precizat directorul general CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Minea a transmis operatorilor portuari că au susținerea ministerului de resort. 

"Am încredere că împreună vom găsi cea mai potrivită cale pentru rezolvarea problemelor portuare. Ne dorim să avem unul dintre cele mai moderne porturi. Avem nevoie de sprijinul operatorilor portuari în calitare de investitori. Vă asigur de sprijinul Ministerului Transporturilor și al ministrului Felix Stroe. Putem să aducem mai mulți bani în port, mai multe investiții, contibuind la bunăstarea comunității locale. Avem toate premisele pentru dezvoltarea Portului Constanța, care trebuie să fie unul modern, cu multe investiții și operatori bogați", a subliniat Ionel Minea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor. 

Și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău i-a asigurat pe operatorii portuari de sprijinul municipalității. Mai mult, acesta le-a sugerat operatorilor portuari ca, anul viitor, să iasa din port și să organizeze această gală de premiere în oraș.

"A fost un an bun și în ceea ce privește dialogul dintre administrația publică locală și CN APM" a menționat Decebal Făgădău. 

"Am devenit o comunitate portuară. Ne dorim ca bunăstarea portuară să se vadă, iar angajații să aibă un nivel de trai decent" , a spus Mircea Burlacu, liderul FNSP. 

"Portul Constanța până nu demult nu a fost cunoscut în Europa. Nici măcar nu apărea pe unele hârti. De aceea trebuie să facem ceva în acest domeniu" a ținut să adauge directorul general al CN APM Constanța, Nicolae Dan Tivilichi. 








 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii