Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Declarații de presă ale comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, legate de subiecte care vizează județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

10 May, 2023 13:11 1378 Marime text
În fața sediului Instituției Prefectului, au loc declarații de presă susținute de comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, legate de subiecte care vizează județul Constanța, cum ar fi acordul pentru finanțarea triajului din Portul Constanța sau culoarele umanitare pentru cerealele de origine ucraineană.

Declarațiile de presă sunt precedate de o întâlnire de lucru la care, alături de comisarul Adina Vălean, vor participa și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, primarul muncipiului Constanța, Vergil Chițac, consilierul de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului, Mihnea Drumea, dar și senatorul Septimiu Bourceanu.
 

„Astăzi am avut onoarea de a avea la o ședință de lucru pe comisarul european, Adina Ioana Valean împreună cu o delegație din cadrul Ministerului Transporturilor, mă refer la secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu și la consilierul de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului, Mihnea Drumea. Noi autoritățile locale, împreună cu președintele CJ Constanța Mihai Lupu și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac am abordat împreună cu doamna comisar probleme privind modul în care finanțări europene pot contribui la finanțări în domeniul infrastructurii județului Constanța“ -  aprecizat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

Am avut o bună întâlnire cu toate autoritățile locale, cu reprezentanbți ai Ministerului Transporturilor pentru a trece în revistă oportunitățile de finanțare a programelor europene pentru județul Constanța. Am discutat despre ce înseamnă dezvoltarea inteligentă a orașului, dezvoltarea infrastructurii în județul Constanța, oportunitățile și specificitățile acestei zone, deoarece sunt lucruri care se poate să se potrivească mai bine în altă parte și mai puțin aici. Urmează să ne vedem în port deoarece de aici mergem în Portul Constanța pentru a vedea care sunt problemele specifice Portului Constanța în contextul de dezvoltare și piață actual legat de coridoarele solidarității și comerțul la Marea Neagră“ - a precizat comisarul Adina Vălean

„Primăria în proiectul trenului metropolitan este actorul principal. Am primit de la Ministerul Transportului un document prin care ni se cere să ne exprimăm interesul pentru un astfel de proiect. Fiind metropolitan este în analiză la ADI Transport Metropolitan pe care l-am înființat și în special la Zona Metropolitană Constanța. Trebuie să fim onești să analizăm dacă ne este necesar un astfel de proiect. Ulterior ne vom exprima inyteresul și avem timp mpână la sfârșitul anului 2024 să depunem proiectul“ -  aprecizat primarul Vergil Chițac. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii