Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT - Constanța Se lansează OMD Mamaia Nord Năvodari! Cum se pregătesc pentru sezonul estival 2024? (GALERIE FOTO)

ro

17 Apr, 2024 13:15 876 Marime text
Astăzi, 17 aprilie, la Năvodari are loc lansarea OMD Mamaia Nord Năvodari.

Începând din acest an, aceștia și-au propus să diversifice oferta turistică pentru a satisface nevoile și preferințele unui public sofisticat și exigent. OMD Mamaia Nord Năvodari va fi un punct de referință pentru cei care caută experiențe de neuitat într-un cadru elegant și relaxant pe malul Mării Negre.

La eveniment participă Florin Chelaru, primar Năvodari, Bogdan Boașcă – președinte OMD Mamaia Nord, Mirela Matichescu – manager de destinație, Mircea Labeș – comisar șef IGI și Anca Nedea Pavel – director executive Organizația Patronală Mamaia-Constanța. Invitați la eveniment mai sunt Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România, Bogdan Artagea – director general Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, Cristian Bărălescu – administrator agenție de turism, Aurelia Lăpușan și Ovidiu Felipov. 

Mirela Matichescu ia cuvântul în deschiderea evenimentului. 

„Vă mulțumesc ca ați venit la evenimentul de lansare a OMD Mamaia Nord, cea mai tânără stațiune“ - a precizat Mirela Matichescu. 


A luat cuvântul în continuare Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari. 

„Vreau să știți ca mai întâi a fost stațiunea, apoi OMD. Stațiunea a fost cu urcușuri și coborâșuri. Am fost întotdeauna la înălțime pentru ca stațiunea a fost căutată de mulți turiști. Este o stațiune cu multe apartamente de vacanță. Stațiunea va fi întotdeauna plină pentru că la cele 30000 de locuri va dați seama ca vor fi minim 30.000 de proprietari care vor veni în stațiunea noastră. A apărut și instrumentul legal numit OMD. Atâta timp cat nici eu nu cunosc foarte bine problemele legate de turism și am considerat oportun să las gândirea turistică pentru cei implicați în dezvoltarea stațiunii. În urma unei instanțe, la orașul Năvodari și în stațiunea Mamaia Nord au revenit suprafețe de teren. Tot ce ține de terenuri existente vor fi trecute în domeniul public și redate turismului. Am dezvoltat și proiecte europene legate de insule ecologice. Vom avea o stațiune curată“ - a precizat Florin Chelaru. 

A luat cuvântul Corina Martin. 

„În Consiliul Consultativ al turismului conducem fiecare prin votul acordat o comisie anume. Eu conduc comisia OMD-urilor, Nu pot decât să mă bucur și să salut lansarea OMD Mamaia Nord. Îl felicit pe primarul orașului Năvodari ca a înțeles de la început ce trebuie să facă. Aici lucrurile pornesc cu dreptul. Urmărim foarte atent modul în care se promovează Mamaia Nord acum. Toate destinațiile trebuie să intre în concurență între ele. România nu are decât sub 5% turiști străini“ - a precizat Corina Martin. 


Anca Nedea ia cuvântul. 

„Mă bucur că nu exista o varianta decat Mirela Matichescu - are experiență antreprenorială, la nivelul aparatului guvernamental central și în cadrul autorității locale. La primarul Florin Chelaru am apreciat omul Florin Chelaru. Este un lucru bun ca s-a păstrat denumirea de Mamaia pentru turistul planetar. Corina este aici și o rog de urgență intervenit ca ministerul să își asume și să obținem finanțare pe OMD regional“ - a transmis Anca Nedea. 


A luat cuvântul Aurelia Lăpușan.

„Să salutăm înființarea organizației. Tot litoralul este o destinație. Nu mă așteptam să mă rătăcesc în Mamaia. Am venit spunându-i domnului primar ca această nouă stațiune este în clasa pregătitoare. Învățătoarea întreabă care îi sunt părinții sau bunicii. Am căutat părinții acestei noi stațiuni. Am fost chiar surprinsă ca de fapt Mamaia prin cedarea de Ministerul Domeniului a unui teritoriu numit Mamaia Sat a intrat în posesia CL și pe acest teritoriu a fost constituit Mamaia. Ca istorie primul care a gândit stațiunea ca un loc izolat de oraș pentru vacanțele de vară a fost Anghel Saligny. În 1955 intro revista nationala Arhitectura un tânăr arhitect Cezar Lăzărescu făcea o proiecție a unui litoral complet de la Mangalia până la Năvodari“ -  aprecizat Aurelia Lăpușan. 


Ia cuvântul Ovidiu Felipov care va prezenta brandul. 

„Pentru fiecare modalitate de prezentare manualul de brand vine cu o viziune pentru ceea ce stațiunea are nevoie. Universitatea Ovidius din Constanța are acum o legătură directă cu Năvodariul“ -  atransmis Ovidiu Felipov. 


Mircea Labes ia cuvântul. 

„Am aici un triplu rol. Suntem instituția care acordăm dreptul cetățenilor străini să vină la noi pentru activitate lucrativă. Trebuie să nu uităm de activitatea de promovare a investițiilor străine în România și activitatea de turism e cea mai atractivă pentru investitorii străini. Este important turismul de afaceri. Suntem una dintre țările cele mai bine dezvoltate pentru siguranța turiștilor străini din România“ - a menționat Mircea Labeș. . 


Daniel Gheorghe de la Antidrog ia cuvântul. 

Ma bucur ca sunt alaturi de dumneavoastră astazi. Nu poate fi redus sau limitat la o singură instituție. Din punctul meu de vedere este nevoie de acest parteneriat. Ar trebui să readucem în discuție și autoritatea părintească și prin obligația de a-și crește copiii trebuie să își supravecheze copiii“ - a precizat Daniel Gheorghe. 

Citește și: 

Stațiunea Mamaia și Orașul Constanța, nominalizate la Destinația Anului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii