Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

29 Mar, 2024 13:11 639 Marime text
În Sala Remus Opreanu de la Prefectura Constanța are loc astăzi, 29 Martie 2024, de la ora 13:00, o ședință în cadrul căreia vor fi expuse concluziile ședinței de lucru a echipei interinstituționale privind monitorizarea implementării măsurilor prevăzute în Planul Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranță școlară de la nivelul județului Constanța, în luna  februarie.

La declarații participă, alături de Prefectul județului Constanța - Silviu Coșa, inspectorul general Sorin Mihai de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, inspector principal de poliție Cosmin Piersic, șeful Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Constanța. 

„Discuțiile cu părinții, sesizarea DGASPC Constanța și monitorizarea fenomenelor violenței în școli trebuie respectată. Un rol nefast îl au rețelele de socializare, unde diferite jocuri îi provoacă pe copii să se lovească sau să consume alcool. Școala și celelalte instituții vor monitoriza aceste cazuri de violență. Un rol important îl au și părinții“ a declarat prefectul Silviu Coșa. 


La rândul sau, prof. Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanșa spune că provocările de pe rețelele de socializare pot provoca rănirea grava a copiilor.

„Relația cu familia este importantă. Școlile trebuie să îi aibă ca parteneri pe părinți, pentru a combate fenomenul violenței din școli“ - a punctat șeful ISJ Constanța.

Inspector principal de poliție Cosmin Piersic a transmis ca polițiștii desfășoară activități de prevenire a cazurilor de violență în școli.

„Apreciez colaborarea cu ISJ Constanța. Am desfășurat împreună activități și suntem mereu informati despre toate cazurile de violență și astfel, reușim să le rezolvăm. În județul Constanța au fost înregistrare în ultimele trei luni peste 70 de cazuri de violență în școli" - a menționat inspector principal de poliție, Cosmin Piersic. 

"Noi milităm pentru un mediu tot mai sigur pentru elevi. Agresorii din școli fac parte din familii monoparentale sau defavorizate, de aceea ei trebuie sa primească consiliere" a Andreea-Karina Lazăr, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța. 

„Trebuie să schimbăm mentalitățile elevilor! Elevii nu trebuie sa accepte diferite provocări și să nu se supună riscurilor. Există în mediul online provocări ce pot duce la rănirea gravă a elevilor. Au mai fost situații în anii trecuți. Țin să repet pentru că est eimportant spă știe și părinții ce se întâmplă în școală, în relaționarea cu ceilalți, pentru a interveni cu promptitudine. “ - a mai menționat prof. Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.


Citește și: 

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii