Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT UPDATE. AUR Constanța, conferință de presă. Ce se discută

ro

28 Sep, 2023 10:06 1284 Marime text
  • Partidul AUR, filiala Constanța, organizează joi, 28.09.2023, o conferință de presă.

Partidul AUR, filiala Constanța, organizează joi, 28.09.2023, o conferință de presă

Aceasta se desfășoară la sediul partidului de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 10, începând cu ora 10.00.

La această conferință vor vorbi Dănuț și Edvochia Aelenei, parlamentari AUR de Constanța și Ion Radu, secretarul general al partidului, filiala Constanța.

UPDATE:

Dănuț Aelenei a deschis conferința.

„Măsurile propuse de Marcel Ciolacu sunt draconice. Se iau măsuri și asupra cetățenilor de rând pentru că se impozitează proprietățile de peste 500.000 de euro cu 1%, iar mașinile cu o valoare de peste 75.000 de euro. Întreprinderile mici si mijlocii vor fi taxate cu 3% din cifra de afaceri. Pentru locuințele cu o valoare de peste 125.000 de euro se va pune un impozit de 19%. In IT se va impune o taxa de 10% pe câștigurile lor. Măsurile nu stimulează capitalul autohton românesc. 

Se instituie un impozit de 1% pentru multinaționalele cu o cifra de afaceri de peste 50 milioane de euro”, spune Dănuț Aelenei.

„Am încercat să contestăm, prin inițierea unei moțiuni de cenzură, am strâns 52 de semnături din partea parlamentarilor AUR si neafiliați. Îi așteptăm pe cei de la USR să vina și ei să putem iniția o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu. Deadline-ul e vineri, ora 11.00. Observăm că de fapt USR nu a avut nicio reacție și este cu această alianță păgubiților PSD-PNL”.

UPDATE 2:

Edvochia Aelenei a luat cuvântul.

„Dacă venea guvernul Ciolacu să ceară opinii la alte partide, AUR vine cu o serie de măsuri. Salariul minim trebuie să crească la 5.000 de lei. Impozitarea întreprinderilor cu 2% pe cifra de afaceri sub 5 milioane de euro. Cele mai mari cu 16% pr profit, dar nu mai puțin de 1% pe cifra de afaceri.

Ne-am mai gândit la ridicarea plafonului cash și trebuie crescut gradului de colectare a impozitului si TVA-ului.



Am mai vorbit legal de datoriile de la Neptun Olimp sau de taxa de solidaritate OMV.

Controlul financiar și nu numai a multinaționalelor. M-aș deghiza ca Alexandru Ioan Cuza și aș verifica șpăgile luate de multinaționale.

Impozitarea pensiilor nesimțite cu 90%.

S-a ajuns la o ața mare gaură la buget. eu când preiau o gestiune, văd câți bani am, câte active am, trebuia să vezi măsurile, nu să ajungi să nu mai știi ce face. Există soluții!

Aș vrea să vă mai vorbesc de tentativa de naționalizare a Pilonului II

Guvernul a fost prins cu o nouă masură controversata, căruia i-a urmat un val de bâlbâieli. Cine vrea să aibă pensie privată la stat trebuie să își dea acordul scris, noi intenționăm să aderăm la OCDE, însă în timp ce toate statele au un sistem privat, Marcel Ciolacu dorea să ne arunce în epoca ceaușistă.

Aș vrea să mă refer la cazul Buzatu, cu banii din portbagaj. Nu stă în firea mea să critic un partid sau om. Nu ne putem face că nu am vazut și că de fapt PSD e un grup infracțional care nu fac decât să devalizeze bugetul.

Corupția prosperă în România pe spinarea săracilor”, spune aceasta.


UPDATE 3:

Dănuț Aelenei a mai spus că o măsură bună ar fi reducerea drastică a aparatului bugetar.

Edvochia Aelenei continuă discursul și susține alegerea primarilor și președinților CJ în două tururi.

„Îmi pare rău că am criticat alte partide, mie îmi place să spun ce ne place să facem noi”, spune aceasta.


UPDATE 4:

Ion Radu ia cuvântul.

„La data de 1 octombrie sărbătorim ziua internațională a persoanelor vârstnice.

În majoritatea filialelor vom avea ședințe și vom înmâna 500 de diplome de onoare pentru colegii din cadrul organizației de seniori.

Ne bucurăm de faptul că zilnic vin alături de noi seniori și pensionari care s-au săturat de politica făcută la noi.

Le promitem că dacă vom câștiga Primăria să existe un club al seniorilor în toate cartierele orașelor.

Trebuie să le acordăm respectul cuvenit. Domnul președinte George Simion ne-a cerut să avem cât mai multe întâlniri cu seniorii.

AUR a organizat mai multe acțiuni la nivel național. Legat de organizarea organizației județene am depășit numărul de 40 de organizații la nivel județean. Vom avea organizații noi la Cogealac Mircea Voda Agigea Crucea Deleni. Numărul total de membrii de partid pe raza județului Constanța va ajunge la aproximativ 2300 de persoane”, spune Ion Radu.

„Actorul Lucian Iancu s-a înscris in AUR Constanța. El vrea să ajute partidul ca imagine și vrea să mai vină și cu alți oameni de valoare”, a precizat Ion Radu.






Citește și:
Consiliului Superior al Magistraturii, comunicat de presă referitor la afirmațiile lui George Simion, lider AUR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii