Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:54 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. ÎPS Teodosie, despre Sărbătorile Pascale

ro

28 Apr, 2021 11:06 1347 Marime text
  • Astăzi, 28 aprilie 2021, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, susţine o conferinţă de presă la Arhiepiscopie, pe tema Sărbătorilor Pascale.
 

Fiecare eparhie va trimite delegaţi să ia Lumina Sfântă de la aeroport. Prin sărbătoarea aceasta ne-am izbăvit, este cea mai mare pentru că este sărbătoarea noastră, a oamenilor, a precizat ÎPS Teodosie.

Lumina Sfântă de Înviere va fi adusă, şi anul acesta, de la Ierusalim, prin grija Patriarhiei Române.
 

Nouă ne vine sărbătoarea din Cer, pentru că aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim şi o dăm credincioşilor, a mai explicat arhiepiscopul.

Este sărbătoarea pacei, a dragostei şi a bucuriei, aceasta a adus Hristos cel Înviat, pacea între pământ şi Cer, a mai spus ÎPS Teodosie.

 ÎPS Teodosie a vorbit și despre deținuți.

Aş vrea să adresez şi un cuvânt pentru  cei care sunt închişi: în 2020 nu am putut să merg, dar şi anul acesta sunt restricţii. Mulţi dintre aceştia se deschideau mult în taina spovedaniei. Oamenii aceia, mulţi dintre  ei, L-au cunoscut acolo pe Iisus. Dragi credincioşi din penitenciare, să nu vă socotiţi osândiţi la moarte! Unii dintre voi sunt închişi pe nedrept, dar, bucuraţi-vă, căci şi Iisus şi apostolii Săi au fost închişi pe nedrept. Aveţi ocazia să vă îndreptați! Împacaţi-vă cu cei ce v-au supărat! Noi vă pomenim mereu, eu vă îmbrăţişez ca un părinte! Hristos a Înviat pentru toţi cei din penitenciar!

Arhiepiscopul a transmis că programul de Sfintele Paşti este acelaşi ca in fiecare an.

Programul de Sfintele Paşti este acelaşi ca in fiecare an, voi veni cu o barcă pe apă, în Portul Tomis, cu Lumina şi voi vorbi despre cum a venit Apostolul Andrei cu Lumina. Apoi vom face o mică procesiune spre Catedrală, vom da Lumina la 12 fără un sfert, slujba se va ţine afară. Dumnezeu să ne ajute să împlinim marea sărbătoare!

Credincioşii ştiu ei ce să facă să respecte măsurile de siguranţă, este spaţiul mare, sunt şi forţele de ordine. Iubiţi credincioşi, vă invit la Înviere, la malul mării, veniţi cât doriţi, pentru că este loc pentru toţi!

ÎPS Teodosie a mai precizat că este posibil să se instaleze şi un ecran afară, pentru a fi urmărită slujba. În continuare, arhiepiscopul Tomisului a  făcut o serie de precizări şi despre Deniile de joi şi vineri seara.

Eu nu ţin minte problemele de anul trecut, ci o mare bucurie. Dar ţin minte tristeţea de anul trecut, că nu am avut credincioşi, căci nu au avut voie să vină. Am plâns şi înainte, şi după slujbă, de mila lor!

Dumnezeu a luminat autorităţile să putem face slujba de Înviere. Eu mă rog pentru autorităţi, să fie luminate. Ele nu sunt acolo fără voia Domnului", a mai declarat ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a vorbit și despre vaccinul anti-Covid-19.

Nu m-am vaccinat, nu mă vaccinez, pentru că am alergii. Vaccinul nu este obligatoriu. Noi nu suntem medici, să recomandăm vaccinul, ar fi o depăşire a atribuţiilor. Vaccinul este făcut în pripă. Nu le interzic să se vaccineze, nici nu recomand. Eu am mai ajutat pe cei care s-au infectat, cu medicamente de la domnul George Becali, am trimis şi în Bihor. Mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca ăsta nu există.

 

Noi, slujitorii, avem un protocol prin care suntem scutiţi de la a purta mascã atunci când slujim.

 

Eu cred că Mitropolia se va face, căci ea a fost doar întreruptă şi nu desfiinţată. De aici merg la Primăria Constanţa, să discut despre terenul de la Macul Roşu

Îl scot pe domnul Mazăre din puşcărie, să ne dea terenul înapoi. Să îi dea Dumnezeu sănătate, că datorită dumnealui avem atâtea biserici, a mai declarat arhiepiscopul.


De asemenea, ÎPS Teodosie a precizat că nu a avut ocazia până acum să-l viziteze pe Radu Mazăre în penitenciar, ci doar pe Nicuşor Constantinescu.Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii