Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:39 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE ÎPS Teodosie, despre materialele informative referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19

ro

12 Jan, 2021 11:32 1783 Marime text
  • În aceste momente, ÎPS Teodosie face precizări importante privind materialele informative referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19.
ÎPS Teodosie susține că anterior nu fusese informat suficient de autorități despre subiectul vaccinării împotriva covid 19.Acum spune însă că a studiat singur subiectul. Arhiepiscopul Tomisului le-a declarat celor prezenți,că preoții nu spun ”nici da, nici nu” vaccinării, deoarece ei nu sunt specialiști.

Nu poți nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să îl facă în cunoștință de cauză. Nu este perfect. Răspunde unor necesități reacția după vaccin. Noi nu suntem vectori de transmitere a vaccinului.

Noi suntem transmițători și ne pare rău că am fost puși în situația aceasta. Patriarhia ne-a dat o recomandare, și e normal să ne-o dea. Dacă este o boală, noi ne implicăm în boală. Rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta!

În opinia sa, fiecare este liber să ia o decizie după ce se consultă cu medicul de familie.

”Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da nici nu. Și cu adevărat este aici competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur. Nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați. Doar orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală. Ca să se controleze ia o trimitere la un specialist. De aceea, iată, cum spune Sfântul Pavel: Bine este și așa și invers. De aceea, fiecare este liber să o facă. Nu putem interzice, dar nici nu putem promova, că nu suntem specialiști.” a declarat Teodosie, la finalul slujbei de azi, 12 ianaurie.

În schimb, arhiepiscopul Tomisului a afirmat că rugăciunile vindecă ”mai mult decât vaccinul”, dându-se drept exemplu pentru faptul că, deși s-a apropiat de mulți oameni, nu s-a îmbolnăvit până acum.

”Sigur că Patriarhia ne-a dat o recomandare. Și este normal să ne dea, că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală. Cel mai mult să știți că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, că asta este menirea mea. N-am luat niciun virus, trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori, dar având în fiecare zi sfânta liturghie și împărtășanie, știm că împărtășania combate toți virușii, pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus. Oricine a căutat, nu a găsit. De aceea nu admitem împărtășania cu mai multe lingurițe, pentru că este o blasfemie. Înseamnă să ai necredință dacă faci așa ceva.” - a mai declarat ÎPS Teodosie.

 "Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați, maine voi fi mai informat și vă voi spune", le-a spus Teodosie jurnaliștilor, ieri.

Întrebat dacă și-a schimbat părerea despre vaccin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns că nu-și dă cu părerea, ci se încrede în cele științifice.

"Nu că părerea, m-am documentat. Nu umblăm cu păreri, umblăm cu cunoștințe solide, știintifice., a precizat ieri, 11 ianuarie, Arhiepiscopul Tomisului.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că un material informativ referitor la vaccinarea împotriva COVID-19 a fost transmis tuturor ierarhilor români ortodocşi, opţiunea pentru vaccinare trebuind însă a se configura "în cadrul unei serioase informări".
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii