Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE ÎPS Teodosie, despre înființarea Mitropolei Dobrogei. Are aprobarea „tacită” a Prefearicitului Daniel

ro

26 Feb, 2021 10:47 4860 Marime text
  • ÎPS Teodosie va face astăzi, de la ora 10.30, o scurtă declarație de presă pe tema Mitropoliei Tomisului.

Reamintim că, ieri, 25 februarie, în Palatul Patriarhiei din Bucureşti, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul Sfântului Sinod, luând act de discuțiile, îngrijorările şi neînțelegerile apărute în spaţiul public pe tema Botezului copiilor cu sănătate precară, Sfântul Sinod a făcut precizări:

- înainte de săvârșirea Sfintei Taine a Botezului, preotul are obligația de a se întâlni cu părinții și nașii copilului, care, după consultarea lor cu medicul pediatru, vor prezenta preotului starea de sănătate a copilului şi dorinţa ca el să fie botezat;

- în cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română se va acorda o atenție sporită practicii liturgice referitoare la săvârșirea actului întreitei „afundări” din timpul slujbei Botezului, practică liturgică obligatorie pentru studenții teologi din anii terminali ai secțiilor de Teologie Pastorală;

- în fiecare protopopiat din cuprinsul Patriarhiei Române va fi organizată o consfătuire anuală cu preoţii, referitoare la săvârșirea corectă a fiecărei Sfinte Taine. Vor fi susținute, de asemenea, cateheze cu credincioşii privind semnificaţia duhovnicească a Sfintelor Taine.

UPDATE

Astfel, la conferința de presă, ÎPS Teodosie a subliniat importanța înființării Mitropoliei Dobrogei, așa cum era odată, la Vicina, în urmă cu secole. Totodată, a spus că a vorbit cu Preafearicitul Daniel și are aprobarea „tacită” a acestuia. Practic, întreaga procedură este de durată. „Ar dura 2-3 luni până la aprobare. Trebuie să treacă și de Sfântul Sinod”, a spus arhiepiscopul. Așadar, constănțenii ar putea avea mitropolei la Constanța, pânăp de Paște.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii