Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:35 19 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, lansată astăzi de Ziua Constanței

ro

21 May, 2021 07:55 2157 Marime text
  • Premieră în România!

În aceste momente, în municipiul Constanța se lansează campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, o inițiativă unică în România, prin care locuitorii și turiștii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun, plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu.

Astăzi, 21 mai, locuitorii și turiștii din Constanța vor putea circula cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 3 deșeuri colectate.

Campania “Schimbă PET-ul cu biletul”, este lansată de Primăria Municipiului Constanța şi Asociația Act for Tomorrow cu sprijinul Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța, Kaufland România și Green Ambalaje, în contextul ediției din acest an a Zilei Municipiului Constanța și a programului național “Vinerea Verde”, lansat de Ministerul Mediului, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe, prin care toți cetățenii sunt încurajați să utilizeze transportul alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu.

„Ne bucurăm că putem organiza o astfel de campanie în Constanța. Cu siguranță o vom continua, Sperăm ca Primăria să ne fie sprijin în continuare”, au declarat organizatorii.

Primarul Vergil Chițac: „Vom face o evaluare la sfârșitul campaniei. Vom vedea cât costă acțiunea, câte pet-uri s-au strâns, și dacă va fi de succes și eu cred că va fi, mă voi duce în fața Consiliului local și voi cere să bugetăm această acțiune pe tot parcursul anului. Constanța ca alte orașe din țara asta are probleme de reciclare. Trebuia să reciclăm 50% din fracția uscată. Din păcate am reciclat mai puțin, din cauza asta am primit și amendă de la Autoritatea Fondului pentru Mediu. Nu colectăm selectiv. Acțiunea aceasta este de motivare, să colectăm selectiv, fie pet-uri, fie doze de aluminiu.”


Primarul a plecat de la eveniment către Primărie cu autobuzul CT Bus.Mai multe imagini în „Galeria foto”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii