Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista persoanelor care au murit în tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

ro

01 Oct, 2021 18:43 12416 Marime text



Șapte persoane și-au pierdut viața astăzi, 1 octombrie 2021, în timpul incendiului care a cuprins Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, declarat spital Covid încă de la debutul pandemiei de coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, flăcările au cuprins Secția de Terapie Intensivă a unității medicale, iar numărul decedaților se ridică la șapte.

Acesta este cel de-al treilea incendiu izbucnit în ultimele luni la spitalele Covid din țară, tragedii în urma cărora s-au pierdut vieți umane.

Surse bine informate au precizat că cele șapte persoane decedate în urma tragediei din Constanța de astăzi sunt Iliana Satcâu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Georgeta Alupoaie (decedată la Spitalul Militar), Maria Cristescu (decedată la Spitalul Județean), Paraschiva Datcu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Negisar Bevlit (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Angela Paladi (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase) și Maria Stoica (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase).

Facem precizarea că cele șapte persoane decedate în tragedia de astăzi nu sunt morții nimănui, ci sunt responsabilitatea statului și a autorităților implicate.


Este deja cea de-a treia tragedie de acest gen produsă la un spital Covid din țară, în doar câteva luni, iar fiecare dintre autoritățile cărora le revine responsabilitatea pentru situația creată trebuie să dea socoteală pentru cele ce se cuvin și pentru cele ce se vor stabili, potrivit legislației în vigoare, inclusiv familiilor celor șapte persoane care astăzi au murit în cumplitul incendiu.

Aceste persoane care au fost pierdute astăzi în lupta cu moartea nu sunt un simplu număr, nu reprezintă o simplă dată statistică. Sunt oameni care aveau familii, persoane de care se interesau cei dragi, cetățeni de care statul trebuia să aibă grijă.

Prin publicarea numelor acestor persoane vrem să atragem atenția asupra faptului că autoritățile trebuie să își asume, fiecare în parte, responsabilitatea pentru vina pe care o poartă față de familiile acestora, dar și față de toți cetățenii statului.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice.




Citește și:
UPDATE. LIVE
Incendiu la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Planul Roșu, activat. Șapte morți (galerie foto și video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii