Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:30 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Militarilor Profesioniști - răspuns de la MApN în urma audienței din 30 ianuarie la setul său de propuneri (document)

ro

09 Apr, 2017 09:01 15641 Marime text


În ziua de 30 ianuarie anul acesta o delegație a Ligii Militariolr Profesioniști a fost primită în audiență de ministrul Apărării naționale, Gabriel Leș, pe parcursul întâlnirii fiind prezentat un set de propuneri în 11 puncte, vizând îmbunătățirea calității vieții militarilor profesioniști.
 
Printre măsurile s-a auvt în vedere „Să se majoreze valoarea de referință sectorială (VSR) de la 217,64 lei la 370 lei. La 370 lei VRS un soldat aunge la solda funcției de bază 1.461 de lei, cu 11 lei mai mult decât salariul minim pe economie. În acest caz, salariile militarilor vor crește gradual în funcție de grad și vechime și nu vor mai exista solde egale”, arată LMP în document.
 
De semenea, LMP a solicitat ca angajaților MApN să li se plătească orele lucrate suplimentar în cazul în care nu se pot acorda zile libere, zilele de sâmbătă și duminică, precum și sărbătorile legale cu 75%, similar cu angajații din MAI.
 
Aceștia mai propun egalizarea misiei aferente unei zile de aplicație cu contravaloarea unei zile de normă de hrană (17 – 32 lei) și reînoirea contractelor soldaților și gradaților profesioniști.
 
Cap. Florin Șuteu a argumentat necesitatea existenței unui caporal consilier al comandantului pe probleme de SGP la nivel de unitate, batalion, brigade etc. El a propus ca din comisia care analizează accederea directă în corpul subofițerilor a unui caporal cu o vechime de 20 de ani în sistemul militar, să facă parte doi gradați profesioniști.
 
Cap. Gabriel Radu și cap. Daniel Mitran din Forțele Navale, au pus în discuție posibilitatea ca sporurile de radiații și alte sporuri specifice de la bordul navei ale tuturor membrilor echipajului, să fie raportate într-un procent din solda comandantului navei. Tot de la Marină, cap. Alexandru Stancu a adus în discuție problema ținutei de instrucție, care nu se acordă la timp soldaților și gradaților profesioniști.

În continuare vă prezentăm, în document, răspunsul primit pe 6 aprilie de Liga Militarilor Profesioniști.

Răspunsul poate fi accesat în secţiunea Documente

Ti-a placut articolul?

Comentarii