Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Primăria comunei Gîrliciu cumpără echipamente digitale (DOCUMENT)

ro

23 Mar, 2024 13:18 516 Marime text

 
  • Conform site-ului LicitatiaPublica.ro, valoarea totală estimată este de 811.618,48 lei.
 
Primăria comunei Gîrliciu a atribuit un contract privind furnizarea de echipamente digitale, mobilier și materiale didactice în cadrul proiectului „Dotarea învățământului preuniversitar din comuna Gîrliciu”, județul Constanța cu finanțare PNRR, Componenta 15 - Educație.
 
Conform site-ului LicitatiaPublica.ro, valoarea totală estimată este de 811.618,48 lei.
 
Descriere succintă:
 
Atât Școala Gimnaziala „Dumitru Gavrilescu” cât și Grădinița cu Program Normal Gârliciu, nu dețin dotări care sa fie corelate cu actul educațional, acest fapt ducând la o calitate scăzută a învățământului din aceste structuri. Infrastructura educațională constituie elemente vitale ale mediilor de învățare din școli și grădinițe. Rezultatele cercetărilor în domeniu sugerează că infrastructura de foarte bună calitate conduce la îmbunătățirea predării, a rezultatelor școlare ale elevilor și reducerea abandonului școlar, pe lângă alte beneficii. Școlile din zonele marginalizate din România au cele mai mari nevoi de investiții din tara, cu alte cuvinte elevii care învață în aceste scolii sunt dublu dezavantajați. Acest elevi provin mai ales din familii cu venituri scăzute, din mediul rural, și urmează școli slab dotate. Nevoia acestei investiții pleacă de la faptul că în prezent atât școala cât și grădinița din comuna Gârliciu nu beneficiază de resurse care să permită accesul copiilor la un mediu de învățare adaptat la noua tehnologie. Cu toate că au fost depuse toate eforturile necesare în vederea dotării școlii și grădinițelor, acestea nu au fost suficiente (de cele mai multe ori din lipsa de resurse financiare). Finanțarea prin PNRR constituie o oportunitate incredibilă de soluționare a decalajelor mari privind infrastructura educațională din comuna Gârliciu.
 
Licitația va avea loc pe data de 17.04.2024, ora 15:00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
Licitații Constanța: Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii