Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia pentru reabilitarea Templului Israelit din Constanţa, atacată la CNSC de una dintre firme. Care a fost verdictul?

ro

23 Apr, 2018 00:00 4661 Marime text
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat pe 17 aprilie 2018 o decizie care vizează o plângere formulată de unul dintre participanţii la licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii pentru atribuirea contractului de „Executare a lucrărilor de primă urgenţă - reabilitare generală - Templul Israelit Constanţa“ - strada C.A. Rosetti, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa. 
 
Contestaţia nr. 278/04.04.2018 a fost înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sub nr. 13793/04.04.2018, fiind formulată de asocierea SC CDG Indoconstruct SRL - Operes SRL - Ecoagrovita, lider de asociere SC CDG Indoconstruct, cu sediul în Bucureşti, reprezentată legal de Radu Alexandru Căprariu - administrator, împotriva rezultatului procedurii, comunicat prin Adresa nr. 935L/21.03.2018, emis de Compania Naţională de Investiţii în cadrul procedurii simplificate organizate în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect „Executarea lucrărilor de primă urgenţă - reabilitare generală - Templul Israelit Constanţa“.
 
S-a solicitat anularea actului atacat şi obligarea autorităţii contractante să revină asupra procedurii de evaluare a ofertei tehnice, prin constatarea că oferta îndeplinea criteriile de atribuire, precum şi recunoaşterea dreptului pretins. Asupra cauzei de faţă, CNSC a constatat următoarele: „În temeiul dispoziţiilor art. 26, alin. (1) şi (6) din Legea nr. 101/2016, Consiliul respinge, ca tardiv introdusă, contestaţia formulată de SC CDG Indoconstruct SRL, în contradictoriu cu Compania Naţională de Investiţii. Împotriva prezentei se poate formula plângere, în termen de zece zile de la comunicare, în temeiul art. 29, alin. 1 din Legea nr. 101/2016. Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi, în conformitate cu dispoziţiile art. 28, alin. (1) din Legea nr. 101/2016“.
 

Cine a depus oferte de participare 

 
SC Acteon Invest SA (Braşov), cu subcontractanţii Corsa Construct SRL (Cernavodă), Madcos Consulting SRL (Bucureşti), MIFA Systems SRL (Bragadiru, Ilfov), terţ susţinător Euromateria SRL (Bucureşti);
                                                                                                                                      
Asocierea Gama Castelli SPA (Italia) - Ciro Menotti SCPA (Italia), cu subcontractanţii SC Standard Pro Instal SRL (Constanţa), Topalais Engineering SRl (Bucureşti), Pas Instal SRL (Bucureşti);
 
Asocierea CDG Indoconstruct SRL (Bucureşti) - Operes SRL - Ecoagrovita SRL;
 
Asocierea SC Gamaro Construct SRL (Constanţa) - SC Master SA (Constanţa), subcontractant Mira Electrocom SRL (Constanţa);
 
SC Rotary Constucţii SRL (Bucureşti), cu subcontractanţii SC Icon Corporation Consultant Energy Design SA (Bucureşti), Total Grup Solution SRL (Bucureşti), Avis Instal SRL (Bucureşti).
 
Precizăm că societatea Euromateria SRL din Bucureşti este cea care a contestat la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor mai multe licitaţii organizate de autorităţile publice locale constănţene, dar şi de către cele centrale, inclusiv licitaţia privind reabilitarea Cazinoului din Constanţa.
 
Vă reamintim că CNI a organizat o procedură de achiziţii publice pentru atribuirea contractului „Executarea lucrărilor de primă urgenţă - reabilitare generală Templul Israelit Constanţa“, în valoare estimată de 4.594.616,00 de lei, fără TVA, care cuprinde: cheltuieli pentru investiţia de bază - 4.493.759 de lei, organizare de şantier - 100.857 de lei. Valorile de mai sus sunt în conformitate cu devizul general întocmit de proiectant şi aprobat prin Ordinul MDRAPFE nr. 6300 din 3.10.2017 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Executarea lucrărilor de primă urgenţă - reabilitare generală - Templul Israelit Constanţa“, din cadrul Programului Naţional de construcţii de interes public sau social. Ofertele au fost depuse până pe data de 6.03.2018.
 
Citeşte şi:
 
CNI a anunţat numele societăţilor ce vor să reabiliteze Sinagoga din Constanţa Printre ele, şi Euromateria SRL, care a contestat licitaţia privind Cazinoul (document)

Compania Naţională de Investiţii organizează licitaţie pentru lucrări de reabilitare a Sinagogii Mari din Constanţa

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii