Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru proiectul dezvoltare Port Tulcea – Etapa 1, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

ro

10 Sep, 2023 12:31 937 Marime text
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat recent o decizie la contestația formulată de Coral SRL, cu sediul în Tulcea, în calitate de lider al asocierii Coral SRL- Terra Construct SRL, formulată împotriva rezultatului procedurii de atribuire elaborată de către entitatea contractantă Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA cu sediul în Galați.

Contestația vizează procedura de licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziții publice, având ca obiect: „Asistența tehnică și execuție lucrări din cadrul proiectului «Dezvoltare Port Tulcea – Etapa I». Lot I –Port Industrial Tulcea Lot II – Port Comercial Tulcea”, cod CPV: 45241000-8.

Firma contestatoare a solicitat: anularea comunicării rezultatului procedurii nr. 11353/01.08.2023; anularea raportului procedurii nr. 11351/01.08.2023 și a tuturor actelor subsecvente; reluarea procedurii cu adoptarea măsurilor de remediere, potrivit dispozițiilor art. 26 alin. (2) lit. b) din Legea 101/2016; emiterea unor acte motivate din care să rezulte modul de aplicare al criteriului de atribuire; reevaluarea ofertelor asocierii contestatorului și a asocierii declarate câștigătoare cu desemnarea ofertei câștigătoare în baza art. 219 alin. (1) art. 2 din Legea nr. 99/2016 și art. 138 din HG nr. 394/2016 și acces la dosarul achiziției.

În urma analizării documentelor depuse de ambele părți, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins ca nefondate excepția inadmisibilității contestației și excepția lisei de interes a contestatorului Coral SRL, invocate de entitatea contractantă și admite contestația formulată de Coral SRL iar, pe cale de consecință, anulează raportul procedurii și actele subsecvente, în partea care privește oferta contestatorului și oferta asocierii Citadina 98 SA – Tancrad SRL și obligă entitatea contractantă la reevaluarea ofertei asocierii Coral SRL -Terrsa Construct SRL, în ceea ce privește aplicarea factorilor de evaluare tehnici și la reevaluarea ofertei asocierii Citadina 98 SA – Tancrad SRL în ceea ce privește graficul Gantt, ambele cu respectarea documentației de atribuire, a prevederilor legale și a considerentelor aferente prezentei, în termen de 10 zile de la comunicare.

Decizia este obligatorie și împotriva acesteia se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.


Citește și:

O firmă din Constanța va reabilita Portul din Tulcea. Câți bani sunt investiți (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii