Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La nivel național, 1.278 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. Câte cazuri s-au înregistrat la Constanța

ro

11 Aug, 2022 10:02 788 Marime text
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore, foto cu rol ilustrativ: IGSU
Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.549 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (10.08.2022).

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 88 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 198 de misiuni pentru protecția comunităților.

La nivel național, 1.278 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (284 cazuri), urmată de județele Cluj (87 cazuri), Timiș (65 cazuri) și Constanța (59 cazuri).

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Iași., transmite IGSU. 


De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat  10 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-Intervenția salvatorilor ieșeni care au fost solicitați, ieri, să acționeze pentru gestionarea urmărilor unui grav accident rutier produs pe DN 2, pe raza localității Cristești. În urma impactului puternic dintre un autoturism și un TIR au rezultat patru victime, dintre care două încarcerate și una decedată. Colegii noștri au extras persoanele dintre fiarele contorsionate ale mașinii și au acordat primul ajutor celor trei victime la locul solicitării, ulterior acestea fiind transportate la spital.

Concomitent cu misiunile desfășurate, salvatorii au acționat și în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice. Vremea rea a produs efecte la nivelul a 2 localități din 2 județe ( Argeș și Hunedoara), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți, 6 anexe gospodărești și de pe 2 străzi. 

În perioada de referință, la nivel național au fost transmise 13 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 11 mesaje de avertizare privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (4), Bacău (1), Buzău (1), Brașov (1), Harghita (2) și Prahova (2) și 2 mesaje privind avertizările hidrometeorologice periculoase imediate, ce au vizat județele Caraș-Severin (1) și  Galați (1).

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 334 de pompieri salvatori și 212 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai transmite sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii