Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La CNAS funcţionează de astăzi un Task Force pentru combaterea cancerului

ro

17 Oct, 2023 20:08 855 Marime text
foto: Facebook/ Andrei Baciu Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a anunţat că la nivelul instituţiei funcţionează de marţi un "Task Force" pentru combaterea cancerului în România format din reprezentanţi ai instituţiei şi medici implicaţi în lupta cu această boală.

Pentru a construi un sistem de sănătate modern, european, în România, trebuie să știm unde ne aflăm astăzi. Începem cu domeniul oncologiei. După ce vom avea o imagine clară asupra situației actuale, vom ști mai bine ce și unde lipsește, transmite Andrei Baciu. 


Iată postarea de pe pagina de socializare a lui Andrei Baciu:

De astăzi, la CNAS - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate funcționează un Task Force pentru combaterea cancerului în România format din reprezentanți ai instituției și medici implicați în lupta cu cancerul.

Începem prin a realiza o cartografiere clară a tuturor serviciilor medicale existente în domeniul oncologiei, de la cele preventive la cele de tratament, de la medicina primară și ambulatorie la serviciile medicale spitalicești. Vom analiza și serviciile medicale conexe de suport pentru fiecare județ în parte.

Pasul doi constă în definirea foarte clară a serviciilor medicale pe care ne dorim să le avem, noi ca țară, pe viitor. Vom proiecta în mod realist și pe baze științifice nevoia de servicii de oncologie pentru următorii 5 ani, astfel încât reformarea serviciilor medicale acordate asiguraților să fie realizată în mod sustenabil.

Pentru a construi un sistem de sănătate modern, european, în România, trebuie să știm unde ne aflăm astăzi. Începem cu domeniul oncologiei. După ce vom avea o imagine clară asupra situației actuale, vom ști mai bine ce și unde lipsește.

Este esențial să avem un plan pe termen mediu și lung de dezvoltare. Acesta va fi unul din obiectivele acestui Task Force. O Românie mai sănătoasă, un sistem modern și eficient de sănătate nu se construiesc de la sine. Trebuie să lucrăm eficient, transparent și cu viziune pentru a face din România o țară ca afară.

Dorința și speranța mea este de a face tot ceea ce putem astfel încât pacienții și asigurații din România să aibă acces cât mai rapid la servicii medicale cât mai apropiate de standarde europene.

Ca să ne facem o idee despre cât de serioasă este situația și de ce oncologia este o prioritate absolută, ne raportăm la următoarele cifre, din primul semestru al anului.

Astfel, în Programul național de oncologie erau înregistrați 143.033 pacienți, dintre care 28.457 de pacienți (o cincime dintre pacienții oncologici) la București, Cluj (11.661 pacienți), Iași (8.078), Timiș (7.340), Ialomița (605) și Tulcea (475).

Important de menționat este faptul că acest demers nu dublează activitățile sau rolurile pe care le au alte grupuri de lucru. Noi vom face în continuare tot ce ține de CNAS pentru implementarea Planului național de prevenire și combatere al cancerului în România.

Acest Task Force are ca obiectiv definirea unei imagini cât mai clare a serviciilor oferite astăzi, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pacienților oncologici, cât și stabilirea unui plan sustenabil pentru accesul echitabil și nediscriminatoriu al asiguraților la serviciile medicale, investigațiile și tratamentele decontate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate.


Citește și: 

Medicii rezidenți din Spitalul Județean Constanța trag un semnal de alarmă în legătură cu gărzile și avertizează că vor refuza să le mai acopere!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii